Solar Decathlon Europe 2023

20 aprilie 2021

Solar Decathlon Europe 2023, Bucuresti - comunicat de presa.pdf

Bucureștiul s-a calificat la olimpiada internațională a caselor solare!
Solar Decathlon Europe 2023 va avea loc în România!

www.solardecathlon.ro

Solar Decathlon Europe (SDE) înseamnă mai mult decât un concurs de concepte. Unicitatea SDE constă în ecosistemul creat de tinerii studenți și absolvenți, specialiști, cadre didactice, cercetători, experți și parteneri din industria construcțiilor.

Echipa de organizare formată din EFdeN și Energy Endeavour Foundation (EEF) aduce în 2023 la București cea mai mare competiție internațională a caselor solare. Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Tehnică de Construcții București, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul Energiei și ENGIE Romania susțin acest demers extraordinar de promovare a inovației tehnologice în clădiri sustenabile printr-o competiție internațională pentru universități.

Timp de doi ani, echipele se pregătesc pentru faza finală de două săptămâni de competiție propriu-zisă, în care se întrec, la fel ca în decatlonul atletic, în 10 probe. Concursul este un eveniment de tip design & build, în cadrul căruia echipele de studenți vor proiecta, construi, opera și prezenta publicului un prototip scara 1:1 de locuință prefabricată sustenabilă care funcționează pe bază de energie solară.

Experiența Solar Decathlon transformă la nivel profund studenții implicați. Conștientizarea pragmatică a impactului oricăror decizii responsabilizează într-un mod radical. Studenții care au avut șansa de a participa la o ediție Solar Decathlon au urmat o carieră în direcția sustenabilității, menținând și în prezent diversitatea legăturilor formate. Au fost create rețele de profesioniști în arhitectură, inginerie și comunicare, pasionate de inovație, experiment, educație și îmbunătățirea legislației din construcții și a practicii de arhitectură la nivel național în direcția sustenabilității.

Alte referințe: