Solar Decathlon Europe 2023 – „Build. Connect. Live!”

Publicat 20 aprilie 2021, actualizat 21 septembrie 2021
21 septembrie 2021

Webinar introductiv

Miercuri, 22 septembrie 2021, ora 14:00 (ora Romaniei) va avea loc primul webinar introductiv pentru studentii si profesorii interesati sa participe la editia din 2023 a competitiei internationale Solar Decathlon Europe, care va avea loc la Bucuresti.

Datele de conectare:
Zoom Call: 864-1905-2880
Password: bucharest

Evenimentul va fi transmis si live pe pagina de Facebook: www.facebook.com/energyendeavour

Alte informatii utile: https://solardecathlon.eu/sde23-callforteams-webinar/

23 iunie 2021

Apel pentru echipe

Energy Endeavour Foundation (EEF) are plăcerea să anunțe apelul pentru echipe pentru competiția Solar Decathlon Europe 2023.

În 8 aprilie, 2021, organizația EEF a desemnat oficial orașul București ca gazdă a Solar Decathlon Europe în 2023.

Împreună, EEF (SDE governing body) și SDE23 Host City Executives (EFdeN prin Asociația Solar Decatlon București) vor organiza acest eveniment pentru universitățile din întreaga lume, promovând în continuare misiunea și valorile concursului Solar Decathlon, așa cum a fost creat inițial în 2002 în SUA de către Departamentul de Energie.

În 2023, aproximativ 20 de echipe vor concura în 10 probe ale competiției proiectând, construind și monitorizând prototipuri de locuințe sustenabile alimentate cu energie regenerabilă. Acestea vor fi aduse pe situl competiției SDE23, „satul solar”, și asamblate în aproximativ două săptămâni. Situl va deveni un forum și o expoziție deschisă, unde locuințele sunt operate, prezentate publicului larg și evaluate de un juriu internațional de renume.

Echipele de studenți vor fi selectate pentru participare în urma unui concurs preliminar de propuneri, iar studenții vor trebui să demonstreze în cadrul acestor propuneri preocupare pentru inovația tehnologică, eficiența energetică și responsabilitatea resurselor.

Tema SDE23 „Build. Connect. Live!” invită echipele să proiecteze și să asambleze la ediția din București, prototipuri funcționale de locuințe destinate comunității lor de origine sau unei comunități la alegere. Studenții trebuie să ilustreze conceptele propuse de locuire conectată la mediul aflat astăzi în continuă schimbare. Prototipurile lor vor reprezenta primii pași făcuți în direcția unui țesut de soluții bine integrate, inovatoare, pentru spații de locuit sănătoase și flexibile.

Vă rugăm să vizitați site-ul web Solar Decathlon Europe pentru documentația oficială SDE23 Call for Teams și versiunea de referință a Regulilor SDE23.

https://solardecathlon.eu/sde23-callforteams/
www.solardecathlon.ro
www.efden.org

20 aprilie 2021

Bucureștiul este gazda Solar Decathlon Europe 2023

Solar Decathlon Europe 2023, Bucuresti - comunicat de presa.pdf

Bucureștiul s-a calificat la olimpiada internațională a caselor solare!
Solar Decathlon Europe 2023 va avea loc în România!

www.solardecathlon.ro

Solar Decathlon Europe (SDE) înseamnă mai mult decât un concurs de concepte. Unicitatea SDE constă în ecosistemul creat de tinerii studenți și absolvenți, specialiști, cadre didactice, cercetători, experți și parteneri din industria construcțiilor.

Echipa de organizare formată din EFdeN și Energy Endeavour Foundation (EEF) aduce în 2023 la București cea mai mare competiție internațională a caselor solare. Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Tehnică de Construcții București, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul Energiei și ENGIE Romania susțin acest demers extraordinar de promovare a inovației tehnologice în clădiri sustenabile printr-o competiție internațională pentru universități.

Timp de doi ani, echipele se pregătesc pentru faza finală de două săptămâni de competiție propriu-zisă, în care se întrec, la fel ca în decatlonul atletic, în 10 probe. Concursul este un eveniment de tip design & build, în cadrul căruia echipele de studenți vor proiecta, construi, opera și prezenta publicului un prototip scara 1:1 de locuință prefabricată sustenabilă care funcționează pe bază de energie solară.

Experiența Solar Decathlon transformă la nivel profund studenții implicați. Conștientizarea pragmatică a impactului oricăror decizii responsabilizează într-un mod radical. Studenții care au avut șansa de a participa la o ediție Solar Decathlon au urmat o carieră în direcția sustenabilității, menținând și în prezent diversitatea legăturilor formate. Au fost create rețele de profesioniști în arhitectură, inginerie și comunicare, pasionate de inovație, experiment, educație și îmbunătățirea legislației din construcții și a practicii de arhitectură la nivel național în direcția sustenabilității.

Alte referințe: