Smart Street reDesign - Workshop studențesc

11 februarie 2019

18 - 22 februarie 2019, UAUIM

Universitățile UAUIM, UPB și UTCB organizează, în parteneriat, primul workshop studențesc multidisciplinar în domeniul mobilității urbane, care propune o nouă abordare, experimentală, de remodelare contextualizată și ca mediu inteligent a două artere urbane din zona centrală, istorică a orașului București: Bd. Magheru și Calea Victoriei. Exercițiul se aliniază preocupărilor de reorganizare a mobilității și de ameliorare a calității spațiilor publice, și în câmpul de preocupări generat de Agenda STRIA a Comisiei Europene, cu privire la „Mobilitatea inteligentă în ariile urbane”.

Studenții vor investiga diversele ipostaze ale străzilor și vor identifica soluții de remodelare a acestora, care să satisfacă armonios diversele categorii de exigențe: urbanistice (ipostaza de ax urban și spațiu public), de mobilitate (ipostaza de culoar de circulație și transport) și tehnice (ipostaza de infrastructură - de circulație și utilități).

Workshopul se va desfășura în Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, în intervalul 18 - 22 februarie 2019.

Ulterior, se va realiza o expoziție itinerantă în cele trei universități organizatoare, în intervalul 24 februarie - 31 martie 2019.