UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact
Simpozionul “Contexts. Research and Design”
13 decembrie 2018

Simpozionul “Contexts. Research and Design”

Termen limită: 17 februarie 2019
Desfășurare: 14-17 martie 2019, Romexpo

CONTEXTS. Research and Design

Contextul este întodeauna cel ce dă sens, în final, cercetării sau proiectării. O analiză complexă a unui sit sau teren de studiu, urmărind mai multe criterii (de preferat multidisciplinare), poate conduce la concluzii – scrise, desenate sau chiar aplicate sau construite – care își demonstrează relevanța atunci când sunt privite prin raportare la contextul care le-a generat. Punerea în balanță a condițiilor de la care s-a pornit și a ceea ce – după încheierea cercetării sau proiectării – a fost înțeles, sau a ceea ce se așteaptă ori a fost chiar deja obținut devine o resursă importantă atât în procesul educațional cât și în practică.

Acest call for papers se adresează deopotrivă arhitecților, urbaniștilor, designerilor, inginerilor, dar și sociologilor, antropologilor, arheologilor, istoricilor sau oricăror alți specialiști, personalului didactic și de cercetare, practicienilor, studenților etc. interesați de subiectul adus în discuție.

Termenul limită pentru trimiterea articolului in extenso (în limba engleză) este 17 februarie 2019.

Template-ul articolului poate fi găsit mai jos:
template symposiums CSAU.docx

Toate articolele vor fi supuse unui proces de double blind peer review.

Articolele vor fi trimise prin e-mail la adresa simpozioanele.uauim@gmail.com. Întrebările legate de acest call pot fi adresate folosind aceeași adresă.

Pentru participarea doar la simpozionul (organizat de CSAU-UAUIM în parteneriat cu Romexpo și ASTR) ce va avea loc la Romexpo în perioada 14-17 martie 2019 așteptăm, la aceeași adresă menționată mai sus, un titlu și un scurt rezumat de maxim 300 cuvinte până la data de 17 februarie 2019, cu mențiunea symposium_only.

Coordonatori:
prof. dr. arh. Ana-Maria Dabija
asist. dr. arh. Anda-Ioana Sfinteș

Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/