Simpozionul „Arhitecturi contemporane. De la obiect la teritoriu”

20 februarie 2017

Termenul „arhitectură” este folosit din ce în ce mai des cu referire la domenii și produse ale societății contemporane ce nu au neapărată legătură cu primul sens al acestuia, acela referitor al construcția de clădiri. Această depășire a sensului inițial contribuie la transformarea „arhitecturii” într-un atribut ce subliniază un anumit mod de gândire, de concepere și înțelegere a obiectelor, indiferent de funcțiunea lor. Webdesign-ul, designul de bijuterii, creațiile vestimentare, arhitectura virtuală sau din spațiul virtual, conceperile urbanistice și intervențiile la nivelul teritoriului privite drept o arhitectură la scară macro (mergând până la arhitectura pe Marte sau arhitectura viitorului) etc. încep să estompeze limitele, de la design-ul de produs la planificarea teritoriului.

Ce rol are această estompare la nivel social? Dar pentru arhitectura însăși?

Care sunt calitățile arhitecturale scoase în evidență în acest context?

Care sunt domeniile spre care se extinde arhitectura și care ar fi motivele acestei extinderi?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vă invităm să răspundem în cadrul simpozionului național organizat de CSAU – UAUIM în parteneriat cu Romexpo, ce va avea loc pe data de 23 martie 2017 în cadrul târgului Construct Expo, sala Cupola.

Pentru înscrierea la acest eveniment vă rugăm să ne transmiteți un scurt rezumat (maximum 300 de cuvinte) pe adresa simpozioanele.uauim@gmail.com până la data de 15 martie 2017.

Articolele in extenso vor respecta modelul de mai jos si vor fi trimise pe aceeași adresă până la data de 15 iunie 2017.

Model articol Arhitecturi contemporane 2017.doc

Coordonatori:
prof. dr. arh. Ana-Maria Dabija
asist. dr. arh. Anda-Ioana Sfinteș


Partener: Romexpo

Sigla Romexpo