UAUIMEvenimenteSeminar de proiectare „De la Orașele invizibile la Orașele vizibile”

Seminar de proiectare „De la Orașele invizibile la Orașele vizibile

Desfășurare: 11-18 septembrie 2023, București
Termen limită de înscriere: 15 iunie 2023

25 mai 2023

Seminar Citta Invisibili ro.pdf

În perioada 11-18 septembrie 2023 va avea loc la București workshop-ul internațional „De la Orașele invizibile la Orașele vizibile”, organizat în parteneriat de către UAUIM, Politecnico di Bari, Departamentul de Arhitectură al Universității din Napoli Federico II, Politecnico Milano, Universitatea Politehnica București și Universitatea de Arte București.

În anul centenarului nașterii lui Italo Calvino, unul dintre cei mai importați scriitori europeni ai celei de a doua jumătăți a secolului XX, tema workshopului pornește de la romanul său Orașele invizibile din 1972, tradus și cunoscut în întreaga lume, care constituie una dintre cele mai puternice reprezentări imaginative ale acelei realități pe care o numim oraș și care de milenii a devenit partea esențială a condiției umane.

Workshopul este deschis tuturor studentilor UAUIM, de la toate facultatile Universitatii noastre.

Doritorii vor trimite o cerere prin email la adresa beatrice.joger@uauim.ro până la data de 15 iunie 2023. Cererea va fi însoțită de un Portofoliu (în format maxim A3) constituit din maxim 5 pagini (inclusiv coperta, care va conține datele de contact – nume, prenume, telefon, email) într-un unic fișier PDF. Portofoliul va ilustra experiența de proiectare a studentului și parcursul academic ( proiecte de școală, concursuri de proiectare, workshop-uri etc.).

Eventualele întrebări se vor adresa în scris la aceeași adresă de email.