S-a dat startul înscrierilor în vederea participării la Școala de vară Arhipera, ediția a XII-a βeta!
Locul: Chiojdu, Ansamblul Casei cu Blazoane
Data: 30.07-05.08.2025
Taxă participare: participarea este gratuită.
Coordonator: Lorin Niculae (UAUIM)
Profesori: Elina Alatalo (Universitatea din Tampere, Finlanda), Ionuț Laurențiu Dinu (UAUIM), Ciel Grommen (KU Leuven, Belgia), Irina Scobiola (UAUIM), Silvia Costiuc (UAUIM)
Organizatori: UAUIM în parteneriat cu Asociația Arhipera, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România, proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România, din timbrul de arhitectură, și The King’s Foundation.
Proiectul Școlii de vară ArhiPera, ediția a XII-a βeta, 30 iulie - 5 august 2025, are ca temă ,,Inovarea detaliilor constructive în arhitectura lemnului’’. Prin studiul îmbinărilor în lemn inspirate din arhitectura tradițională, dar și din natură, în paradigma design-ului biofil, se vor realiza machete scara 1/1 ale acestor detalii.
Această școală de vară anuală este o platformă pentru stimularea creativității, schimbul de cunoștințe și învățarea colaborativă de la profesioniști din domeniul educației de arhitectură, sustenabilității, dezvoltării comunitare, antropologiei și alte discipline conexe.
Pentru înscriere, vă rugăm să trimiteți până pe data de 19 mari 2025, în format electronic, la adresa lorin.niculae@uauim.ro, următoarele:
- Scrisoare de intenție, prin care se motivează intenția de a participa la școala de vară, scrisă personal de către candidat (folosirea AI înseamnă descalificare automată)
- CV format Europass
- 1 detaliu nou, original, de îmbinare a 2 sau mai multe elemente constructive din lemn, desenat de mână, propus de student pentru a fi executat ca prototip în timpul școlii de vară
Participanții vor fi selectați de către organizatori și anunțați până pe data de 26 mai 2025.
Școala de vară ArhiPera este organizată de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Asociația ArhiPera, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România. Proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România, din timbrul de arhitectură, și The King’s Foundation.