Școala de vară Arhipera, ediția a XII-a

Desfășurare: 1-7 august 2024, Chiojdu, județul Buzău; data limită înscrieri 1 aprilie 2024

15 martie 2024

S-a dat startul înscrierilor în vederea participării la Școala de vară Arhipera, ediția a XII-a

Organizatori: UAUIM în parteneriat cu Asociația Arhipera, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România și ordinului Arhitecților din România

Coordonator proiect: conf. dr. arh. Lorin Niculae

Perioada: 01.08.2024-07.08.2024

Taxă participare: participarea este gratuită.

Școala de Vară Arhipera, organizată de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Asociația Arhipera, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România și a Ordinului Arhitecților din România, este programată să aibă loc în perioada 1-7 august 2024, în Chiojdu, județul Buzău, România, în spațiile Casei cu Blazoane. Această școală de vară anuală este o platformă pentru stimularea creativității, schimbul de cunoștințe și învățarea colaborativă de la profesioniști din domeniul educației de arhitectură, sustenabilității, dezvoltării comunitare, antropologiei și alte discipline conexe.

La școala de vară din acest an, vom avea patru lectori internaționali din diferite universități de prestigiu. Această perspectivă multiculturală va îmbogăți discursul teoretic și va oferi noi perspective asupra practicilor de participare și sustenabilitate din întreaga lume.

Tema școlii de vară din acest an este "Sustenabilitate prin construire comunitară". Această temă este profund legată de contextul local, prin proiectele executate sau în curs de execuție din Chiojdu, precum și alte activități. Proiectul Centrului Comunitar din Chiojdu este implementat de Asociația Arhipera a studenților și profesorilor Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu’’, împreună cu Consiliul Local Chiojdu, este susținut de institutul re:arc și realizat în parteneriat cu Uniunea Arhitecților din România.

Pentru înscriere, vă rugăm să trimiteți până pe data de 01.04.2024, în format electronic, la adresa lorin.niculae@uauim.ro, următoarele:

Participanții vor fi selectați de către organizatori și anunțați până pe data de 05.04.2024.

Proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România, din timbrul de arhitectură, și The King’s Foundation.