Schönberg live-studio 2021

Școală de vară în satul Dealu Frumos / Schönberg, jud. Sibiu, 16-29 august 2021

Publicat 16 iunie 2021, actualizat 24 iunie 2021

https://csav.ro/index.php/research-workshops/

Sunteti invitați să vă înscrieți la școala de vară Schönberg live-studio 2021, ce se va desfășura între 16-29 august, în două serii: 16-21 august și 23-29 august!

Pe principiul „learning by doing” această școală de vară vă propune intervenția practică asupra unei șuri într-o gospodărie specific săsească, din satul Dealu Frumos (în limba germană, Schönberg) aflat în centrul geografic al țării, în județul Sibiu.

Este vorba despre o cooperare între mediul universitar de arhitectură, organizații de specialitate și invitați deosebiți, care vine în sprijinul unei nevoi reale de experiență practică și de intervenție pe patrimoniu.

Participanții la școala de vară pot fi studenți la oricare dintre specialitățile facultăților de profil din țară, din orice an de studiu, precum și arhitecți stagiari înscriși la filialele OAR.

În completarea activităților practice, participanții vor avea parte de prelegeri ale invitaților speciali, de discuții libere și apropierea de meșteri locali, vizite la șantiere din vecinătate și alte experiențe culturale locale.

Activitățile la care sunteți invitați sunt:

Condițiile de desfășurare a școlii vor presupune atât un acord scris al dvs. de a urma un scurt instructaj tehnic, cât și reguli generale de protejare împotriva răspândirii virusului Sars-COV2.

Taxa de participare este de 300 de RON, iar cei interesați sunt încurajați să aplice la „Bursele OAR pentru studenții arhitecți care participă la Școli de vară – ediția 2021”: https://oar.archi/actualitate/burse-oar-pentru-studentii-arhitecti-care-participa-la-scoli-de-vara-editia-2021

Cazarea participanților pe durata școlii de vară va fi asigurată în spațiile Centrului de Studii de Arhitectură Vernaculară – Dealu Frumos, parte a UAUIM, iar masa (mic dejun, prânz, cină) va fi asigurată în sistem catering. Aceste costuri vor fi cofinanțate de către Ordinul Arhitecților din România din timbrul de arhitectură, Fundația Prințul de Wales și participanți (prin taxa de participare).

Activitățile practice și de proiectare vor fi coordonate de către arhitecții Cristina CONSTANTIN, Liviu GLIGOR, Cosmin PAVEL, alături de Sebastian BETHGE invitat și coordonator activități dulgherie, Ioana ZACHARIAS VULTUR coordonator științific, Claudia POPESCU coordonator proiect cultural și Alina CHICIUDEAN coordonator parteneriate. Printre invitații școlii de vară vor fi: Ștefan BÂLICI, Raluca BĂRBULESCU, Cosmin IGNAT, Andreea IOSIF, Anca-Raluca MAJARU, Martin RILL și Cristian ȘANDRU

Perioada de înscriere la școala de vară este 15 - 30 iunie 2021, urmând ca rezultatele selecției să fie anunțate prin email pe adresele declarate în formular, în perioada 5 - 9 iulie 2021.

Formularul de înscriere poate fi completat la adresa https://forms.gle/7MvfaTLqKAZ9VK7z7

Toate detaliile actualizate pot fi consultate pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/Schönberg-live-studio-summer-school-100259572264251

Vă așteptăm cu drag !