Prototip pentru comunitate

3 octombrie 2017

Concurs studențesc de arhitectură pentru locuire accesibilă
Lansare și conferință: Florian Stanciu/STARH -„2 case”

Dată: 5 octombrie 2017, orele: 13.30
Loc: Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, Strada Academiei 18-20, Sala de Consiliu, etaj 1

Locuința modestă dar bună. Casa care poate crește în timp. Vecinii. Spațiul meu, al tău, al nostru. Acasă. Cumpătare și eficiență. Materiale nobile ce își exprimă natura.

Cam despre asta e concursul pe care vi-l propunem. Ne întâlnim să vorbim despre temă, regulament, loc și resurse, dar și să ascultăm un arhitect român important.

CONCURSUL …
… își propune să obțină idei pentru o arhitectură a locuirii cu buget redus, însă adecvată utilizatorilor săi, responsabilă și valoroasă din punct de vedere spațial și identitar. Ne adresăm studenților facultăților de arhitectură și urbanism din România, indiferent de anul de studiu.

Se cere imaginarea unui ansamblu de 9 locuințe pentru familii tinere.

Situl se află în satul Moara Nouă din comuna Berceni, județul Prahova, într-o zonă liberă de construcții ce urmează să fie dezvoltată pentru locuințe și dotări publice.

Premiile sunt în valoare netă totală de 3.800 Euro.

Holcim România oferă participanților sprijin pentru integrarea unor soluții inovatoare și durabile, apte să răspundă provocărilor și nevoilor actuale și capabile să promoveze un mediu construit de calitate.

FLORIAN STANCIU…
…conduce, alături de Iulia Stanciu, biroul STARH. Au câștigat un număr considerabil de medalii și nominalizări la Bienala de Arhitectură și la Anuala de Arhitectură București, și au apărut în mai mult publicații internaționale. Recent au fost declarați câștigători ai concursului pentru atribuirea proiectului de reabilitare a Muzeului Național de Istorie. Florian Stanciu nu va vorbi însă despre lucrările mari, ci despre lupta arhitectului cu locuirea: gesturi esențiale, lumea privată, tradiție, lumină, beton, oraș și încă alte câteva lucruri.

Informații și înscrieri la concurs: https://e-zeppelin.ro/prototip-comunitate/