O Noapte la Muzeul Școlii de Arhitectură

Noaptea Muzeelor – 14 mai 2022 16:00-00:00

11 mai 2022

Comunicat de presa Noaptea muzeelor la UAUIM.pdf

Ca în fiecare an, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” prin Centrul Expozițional Documentar – Muzeul Școlii de Arhitectură împreună cu Asociația Studenților de la Mincu deschid Școala de Arhitectură în cadrul Nopții Europene a Muzeelor, eveniment organizat la nivel național de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, sâmbătă 14 mai 2022 între orele 16:00-00:00.

Tema ediției de anul acesta, intitulată „O Noapte la Muzeul Școlii de Arhitectură” este „Architectura și Artele cu care se leagă” în onoarea fondatorului învățământului de arhitectură Ion N. Socolescu.

Încă din stradă veți fi întâmpinați de Muzeul mobil Museum Bus, un proiect al Muzeului Județean Buzău, iar odată intrați în Școala de Arhitectură, pe fiecare dintre cele patru niveluri deschise publicului, veți putea vizita expozițiile, videoproiecțiile, instalațiile și atelierele pe care le-am pregătit pentru dvs. împreună cu partenerii noștri: Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice „I.N.Socolescu”, Universitatea Națională de Arte București. Departamentul Arte Textile - Design Textil, Universitatea Naționala de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale". Secția Fotografie, Ordinul Arhitecților din România, Asociația Arhipera, Asociația De-a Arhitectura, Asociația EliberArte – Școala de dans TangoTangent, Muzeul Județean Buzău.

Partener media: Agenția Națională de Presă Agerpres

Activități propuse

Demisol

Centrul Expozițional Documentar: Muzeul Școlii de Arhitectură, expoziție permanentă

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" - Secția Fotografie: Expoziția de fotografie „Imaginarium”

Centrul Expozițional Documentar al UAUIM în parteneriat cu Filiala Teritorială București a OAR: Prezentare proiect Recrearea Muzeului Simu în realitate virtuală, Proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură

Atelierul Experimental MAC POPESCU al UAUIM: Prezentare proiecte studențești de modelare digitală realizate în cadrul atelierului în ultimul an, prin centrul Hi-Tech realizat cu sprijinul Fundației Globalworth.

Laboratorul de iluminat arhitectural al UAUIM: Lighting Design

Parter

Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice „I.N.Socolescu”: Vernisajul Expoziției lucrărilor premiate în cadrul Concursului de Arhitectură Ion Socolescu, ed. A V-a, Green City (18:00)

Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu București: Prezentare ofertă educațională admitere UAUIM (videoproiecție)

Ordinul Arhitecților din România: Palmares - Cultura Concursului de Arhitectură și Urbanism, interviuri realizate între 2008 și 2011 (17:00)

Torsan/Juan/Bălan – Concert muzică electro-acustică liber improvizată. Componența: Călin Torsan (instrumente de suflat); arh. Andrei Bălan (chitară electrică și soundscapes); arh. Juan-Carlos Negretti (percuție). (19:00)

Asociația Studenților de la Mincu – expoziția lucrărilor studenților UAUIM

Facultatea de Arhitectură: Atelier Andra Panait: RDW: DesignGO! | Forward > A cluster of houses

Departamentul Sinteza Proiectării de Arhitectură – Videoproiecție proiecte de arhitectură

Facultatea de Arhitectură de Interior: Andreea Ivanciof și Taxiul cu bomboane - Expoziția foto „Clipe Pașnice”

Facultatea de Urbanism – Machete neconvenționale de țesut urban

Asociația Arhipera: Atelier educațional de inovare (16:00)

Din Lut Românesc: Expoziție de ceramică

Asociația De-a Arhitectura: Atelier interactiv „Structuri imaginate: Pasajul secret” (19:00)

Etaj 1

Galeria Creatorilor Români de Patrimoniu, expoziție permanentă

Universitatea Națională de Arte București. Departamentul Arte Textile - Design Textil: expoziție și videoproiecție

Facultatea de Arhitectură de Interior: Expoziție workshop Istoria costumului – „Arhitectură și costum: geometrism și iluzie optică”

Etaj 2

Facultatea de Arhitectură de Interior – Expoziție design de obiect, fotografie, artă plastică

Asociația EliberArte – Școala de dans TangoTangent: Seară de tango argentinian (19:00)

Spațiul pietonal din fața intrării: Muzeul Județean Buzău: Muzeul mobil - Museum Bus

Activitățile se vor defășura exclusiv în Corpul Vechi al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, intrarea din Str. Biserica Enei, în intervalul orar 16:00-00:00, accesul fiind gratuit.

O Noapte la Muzeul Școlii de Arhitectură în cifre:

Vă așteptăm cu drag!