O noapte la Muzeul Școlii de Arhitectură

9 iunie 2021

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, prin Centrul Expozițional Documentar (Muzeul Școlii de Arhitectură) în parteneriat cu Asociația Studenților de la Mincu, organizează un eveniment cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor, ajunsă la ediția a XVII-a, sub coordonarea Rețelei Naționale a Muzeelor din România.

Vă invităm sâmbătă, 12 iunie 2021, în intervalul orar 16:00-22:00 la evenimentul „O noapte la Muzeul Școlii de Arhitectură”, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, din str. Academiei nr. 18-20; accesul se va face pe Intrarea monumentală a Corpului Vechi din str. Biserica Enei. Ediția din acest an este dedicată istoriei Corpului Vechi al UAUIM și proiectului de restaurare a Intrării monumentale, finanțat de Institutul Național al Patrimoniului, din fondul Timbrul Monumentelor Istorice, pe care îl vom finaliza anul acesta, sperând ca în decursul anului viitor să realizăm restaurarea efectivă a acestui simbol al Școlii de Arhitectură.

În cadrul acestui eveniment, veți avea ocazia să vizitați, la nivelul demisolului, Colecția permanentă a Centrului Expozițional Documentar ce urmărește evoluția învățământului de arhitectură din România și a profesiei de arhitect și Galeria de pictură cu lucrările arhitecților ce au îmbrățișat această frumoasă preocupare, alături de expoziția „ARHcuarelă” realizată în parteneriat cu Asociația Arhitecților Acuareliști. Vom oferi demonstații practice de modelaj și desen ornamental, discipline ce fac parte din tradiția Școlii de Arhitectură, dar și un tur virtual în cadrul aplicației de realitate virtuală dedicat Reconstrucției virtuale a Muzelui Simu, proiect realizat în parteneriat cu Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, finanțat din Fondul Timbrul Arhitecturii, cu implicarea Muzeului Municipiului București, Muzeului Național de Artă al României și Arhivelor Naționale ale României.

La primul nivel, colegii de la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L Caragiale”, vor prezenta în cadrul Sălii Frescelor (pictate de Olga Greceanu) o serie de videoproiecții cu fotografii (proiecte) ale studenților UNATC, ce au ca sursă de inspirație arhitectura românească și lucrările arh. Ion Mincu, acompaniate cu texte poetice aparținând Oanei Monica Nae. Ne vor fi alături tinerii liceeni de la Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice „Ioan N. Socolescu”, câștigători ai celei de-a patra ediții a concursului I.N. Socolescu, ce a avut ca temă anul acesta Orașul viitorului.

La următorul nivel, în cadrul Galeriei Arhitecților Români Creatori de patrimoniu, proiecte studențești de arhitectură și urbanism, peisagistică, fotografie, design, pictură, printare 3D (We Mesh Up), alături de expoziția „Locuire și vecinătate” (Asociațiile Make Better și Arta în dialog), vin în întâmpinarea publicului larg, dar și a celor dornici să ne fie studenți, deoarece vom prezenta oferta educațională pentru anul 2021-2022, în vederea apropiatei admiteri, ce va avea loc în luna iulie a.c.

Facebook eveniment: www.facebook.com/events/3097849777100691/

Partenerii noștri media: Agerpres, Igloo, Zeppelin, Arhitectura.

În timpul acestui eveniment vor fi respectate toate normele sanitare în vigoare.

Vă așteptăm cu drag!