Workshop NeDiMAH, 1-3 noiembrie 2012, București

3 septembrie 2012

Reprezentanți cheie din cel puțin două grupuri de lucru ale rețelei NeDiMAH (Network for Digital Methods in Arts and Humanities) vor discuta în octombrie experiențele și cunoștințele de la atelierele de lucru care au avut loc la Hamburg în iulie 2012. Prin aceasta vom putea începe structurarea taxonomiei metodelor și instrumentelor ICT în domeniul științelor umaniste digitale, care este un obiectiv important al rețelei NeDiMAH. Lucrările desfășurate la București vor urma o abordare de sus în jos folosind experiențele din atelierele de la Hamburg și apoi o cartografiere a metodelor, procedurilor, instrumentelor - critică, sensibilizare, provocări și soluții la epocile acoperite de grupul de lucru “Timp și spațiu” și de grupul de lucru “Vizualizarea informației”. Acest lucru necesită competențe și experiențe din diferite domenii științifice.

România a aderat la rețeaua NeDiMAH la începutul lui 2012 fiind reprezentată de cercetător dr. (NEC) arh. Maria BOSTENARU DAN în comitetul de conducere, ca reprezentant al Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”. CNCS contribuie timp de 3 ani cu 2500 eur la finanțarea rețelei, și își dorește implicarea a cât mai mulți tineri cercetători din țară.

Gazda de la Bucuresti va invita, de asemenea, persoane-cheie din domeniu pentru a participa la reuniune, conform listei atașate.

Rezultatele reuniunii vor prezentate Grupului de coordonare a NeDiMAH în noiembrie 2012 la Dublin, Irlanda.

Se propune ca reuniunea să fie cu amabilitate găzduită de Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, str. Academiei 18-20, București, România, care asigură un spațiu pentru prezentări în plen și un spațiu de discuții în sediul din strada Mihail Moxa (Centrul de Studii Urbane și Arhitecturale).

Există un interes comun în rândul persoanelor active de la organizația gazdă de a lua o parte la această activitate, precum pentru schimbul propriilor experiențe.Reuniunea va fi o întrunire de 3 zile conținând în principal activitate de colaborare, dar, de asemenea, unele prezentări adresate unui public universitar mai larg.

Participanții străini invitați sunt:

Costurile de călătorie și de biletele de avion precum și costurile per-diem pentru aceste persoane se solicită din fondurile NeDiMAH.

Lista provizorie a participanților români și a membrilor grupurilor de lucru:

Din partea instituției gazdă:

Invitați:

Informații suplimentare: