Conferința „Mexico – un tur cultural”

8 octombrie 2019

UAUIM – Facultatea de Arhitectură de Interior are plăcerea de a vă invita la conferința ”Mexico – un tur cultural” ce va fi susținută de Rodolfo Herrera Saldaña M.A., Miercuri 16 octombrie 2019, ora 17.00 la Sala Frescelor a UAUIM.

Conferința va fi susținută în limba română.

Rodolfo Herrera Saldaña este un artist mexican, specializat în arta sticlei la Universitatea de Arte din București și la Ecole du Louvre, Paris, ce are un Master în restaurarea și conservarea patrimoniului cultural de la Universitatea Sorbonne, Paris. Actualmente este directorul Galeriei de Artă a Universității Benemerite Autonome din Puebla, Mexic. În Mexic a fost profesor de arte plastice și director al Muzeului universitar al Universității Agronomice din Chapingo și profesor de arte la Universitea din Tlaxcala, Facultatea de Arte, Design și Arhitectură. După obținerea masteratului în Franța a lucrat la Paris și în împrejurimi ca restaurator și arheolog, fiind specializat în situri arheologice urbane și rurale. Între 1995-2015 a fost Atașat cultural al Amabsadei Mexicului la București, unde a desfăurat o intensă activitate de difuzare a culturii și tradițiilor mexicane în România și a celor românești în Mexic. În acest scop a organizat zeci de expoziții și evenimente culturale și a încurajat și sprijinit schimburile reciproce de studenți și cercetători ai celor două culturi.

Rodolfo Herrera este un prieten al școlii noastre și am colaborat la organizarea a numeroase expoziții și evenimente comune Ambasada Mexicului - UAUIM, și ne bucurăm că ne poate împărtăși viziunea sa asupra culturii Mexicului.

Vă așteptăm cu drag!