Scrierea și trimiterea spre evaluare a unui manuscris

Masterclass E-nformation, 12 octombrie 2022

22 septembrie 2022

Vă invităm să participați miercuri, 12 octombrie 2022, ora 12:00, Sala „S2” doctorate (în holul amfiteatrului UAUIM) la cursul Scrierea și trimiterea spre evaluare a unui manuscris, primul modul al Proiectului  Masterclass E-nformation, prelegere la care teoria procesului de realizare a unui articol academic de succes capătă dimensiuni practice.

Evenimentul va fi desfășurat în cadrul proiectului intern „Acces la Resurse de Informare Științifică și Creșterea Calității Cercetării Instituționale a UAUIM_2.0”, acronim ARIS-UAUIM_2.0, selectat pentru finanțare în urma competiției Cercetare UAUIM 2022 (UAUIM-FFCSU-2022-007).

Cursul se adresează membrilor comunității academice din UAUIM: cadre didactice, doctoranzi, cercetători și bibliotecari.

Durata eveniment: 3 ore.

Speakeri invitati: cercet. dr. Alina Avram, Project Manager E-nformation; Trainer: Rareș Vasilică.

Organizatori: Fil. bibl. Ștefania-Roxana Halmagi, director proiect ARIS-UAUIM_2.0, Fil. drd. Cosmina Grafu, director Departament Informare-Documentare.

Cei interesați sunt rugați să se înscrie până la data de 5 octombrie 2022, la adresa de e-mail: stefania.roxana@uauim.ro, menționând următoarele informații: nume și prenume, statut în UAUIM (grad didactic, an doctorat).

În cadrul acestui prim modul sunt disponibile 10 locuri, iar selecția se va realiza în ordinea solicitărilor.

Cursanții vor primi certificate de participare, transmise ulterior în format electronic.

Menționăm că evenimentul va fi înregistrat, constituind un livrabil în cadrul proiectului.

Informații despre curs:

Scrierea și trimiterea spre evaluare a unui manuscris vă propune o discuție interactivă și vă prezintă concret studii de caz și exemple reale de articole academice care sunt analizate exhaustiv pe durata cursului.

Este deja cunoscut faptul că acceptarea publicării unui articol de către o revistă academică de top depinde de mai mulți factori, nu doar de rezultatele cercetării prezentate în manuscris și de valoarea adăugată adusă lumii științifice prin realizarea acestuia. În cadrul modulului Scrierea și trimiterea spre evaluare a unui manuscris, vor fi dezvăluiți toți pașii pe care îi puteți face, în calitate de autor, pentru a crește șansele ca manuscrisul dvs. să fie citit în întregime și selectat spre publicare în urma procesului de peer-review. Printre elementele cheie se află aplicarea unui set concret de recomandări – pe care îl veți descoperi complet la curs – în vederea realizării unui material științific de succes și înțelegerea clară a procesului de evaluare a unui articol academic.

Ce aflați dacă participați?