Lansarea platformei concursului CircularCityChallenge

7 noiembrie 2023

A fost lansată platforma concursului CircularCityChallenge, din cadrul proiectului cu același nume, finanțat prin programul JPI Urban Europe, în care UAUIM este mândră să participe în calitate de partener din partea României.

Platforma CircularCityChallenge este un centru digital de învățare și inovare pentru elevi, studenți și facilitatori din întreaga lume care doresc să afle mai multe despre economia circulară și să o aplice în contextele locale. Platforma oferă o varietate de materiale și resurse, cum ar fi studii de caz, videoclipuri, cărți, îndrumări pas cu pas despre cum să dezvoltați proiecte axate pe circularitate și alte instrumente educaționale, pentru a vă ajuta să înțelegeți principiile și beneficiile circularității.

Dar asta nu este tot. Platforma invită, de asemenea, elevii și facilitatorii să participe la provocarea CircularCityChallenge, o competiție globală care recompensează cele mai creative și de impact soluții circulare pentru orașe. Indiferent dacă sunt abordate deșeurile, energia, mobilitatea sau orice altă provocare urbană, ideea poate fi înscrisă în concurs. Provocarea este deschisă elevilor cu vârste cuprinse între 14-18 ani, precum și profesorilor care doresc să-și inspire elevii și colegii.

Pașii de urmat pentru a participa la provocare sunt următorii:

În acest context, pentru a veni în sprijinul viitorilor facilitatori, echipa proiectului CircularCityChallenge va organiza un webinar în data de 27.11.2023, intervalul 16-17 (CET), despre metoda propusă de CCC pentru educație despre sustenabilitate și economie circulară. Această metodă îi ajută pe elevi să descopere noi valori, cunoștințe și abilități, să exploreze comunitatea locală și circularitatea și să contribuie la schimbare. Experții noștri vor arăta cum poate fi folosită o abordare personalizată și inovatoare în acest proces, cu scopul de a transforma educația pentru sustenabilitate într-o călătorie despre descoperire, explorare și împlinire. Mai multe informații despre webinar și despre înscriere se regăsesc la următorul link: https://circularcitychallenge.eu/faciliators/