Expoziție – Concurs studențesc de proiecte – [LANDSCAPE] UTOPIA. EXPERIMENTAL TEACHING

6 septembrie 2016

Departamentul de Proiectare Urbană și Peisagistică, FU-UAUIM organizează în cadrul Trienalei de Arhitectură East Centric 2016 o expoziție-concurs studențesc de proiecte.

layout LANDSCAPE UTOPIA. EXPERIMENTAL TEACHING.zip

Regulament Concurs LANDSCAPE UTOPIA. EXPERIMENTAL TEACHING 2016.pdf

Lansare: marți 6 septembrie 2016

Înscrierea online a proiectelor (numele + titlul proiectului/proiectelor + scurtă descriere): luni, 12 septembrie https://goo.gl/forms/rnn22VE5wUq6Rg673

Predarea panourilor: miercuri 14 septembrie 2016, ora 12.00, la biroul departamentului Proiectare Urbană și Peisagistică – Corp Edgar Quinet

Jurizare: vineri 30 septembrie 2016

Premierea concursului: vineri 30 septembrie 2016, ora 16.00, Teatrul Național București

MOTIVAȚIE: Stimularea creativității este un element esențial în educația de profil arhitectural – peisagistic – urbanistic, atât la nivelul imaginării spațiilor (din punct de vedere morfologic, volumetric, de detaliu), cât și la nivelul invenției și ieșirii din convențional.

Îndrumarea studenților către experiment, către participarea la concursuri, școli de vară și workshop-uri de profil face parte din procesul didactic, în ideea depășirii limitelor impuse de proiectul de școală. De asemenea, provocarea lansată de abordarea neconvențională sau de competiție înseamnă stimulare și încurajare pentru autodidact și creativitate.

TEMA: realizarea unui poster - format A1 (594x841mm), printat pe carton mat 170g – pentru fiecare proiect de școală, workshop sau concurs studențesc de peisagistică sau cu implicații asupra peisajului. Fiecare participant poate înscrie unul sau mai multe proiecte.

Fiecare panou va cuprinde un singur proiect – piese desenate și o scurtă descriere de maxim 100 de cuvinte - și va fi paginat pe verticală, conform layout-ului pus la dispoziție. Se va menționa titlul temei proiectului de școală, workshop-ului sau concursului, anul de studiu, numele studentului / studenților autori ai proiectului.

Proiectele se vor preda pe carton mat 170g format A1 (594x841mm), precum și în format electronic pe cd / dvd inscripționat cu numele autorului / autorilor și proiectului până la data de 14 septembrie 2016, ora 12.00 AM, la biroul departamentului Proiectare Urbană și Peisagistică.

Juriul: cadre didactice ale Facultății de Urbanism – UAUIM

Premii: reviste și cărți de specialitate / diplome