Idei de reamenajare a stațiilor de metrou

Prima faza a proiectului de colaborare dintre Metrorex și UAUIM

7 iulie 2021

Din luna mai 2021 Metrorex și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” au încheiat un parteneriat pentru o nouă imagine a metroului bucureștean. Astfel, ca un prim pas, studenți ai Facultății de Arhitectură de Interior au abordat stația de metrou Universitate.

Această primă etapă a colaborării s-a finalizat printr-o expoziție cu schițe ale studenților de anul 2 și o selecție de proiecte de idei ale studenților de anul 4. Vernisajul a avut loc pe data de 30.06.2021, dar expoziția rămâne deschisă publicului până la data de 20 iulie, în holul principal al Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu.

Coordonatori proiect din partea UAUIM: conf.dr.arh. Cristina Pană și conf.dr.arh. Oana Diaconescu. Îndrumători atelier an IV: conf.dr.arh. Cristina Pană, prof.dr.arh. Tomnița Florescu, lect.dr.arh. Răzvan Lăcraru, asist.dr.arh.int. Silvia Ionescu și asist.dr.arh. Pietro Dorissa, îndrumâtori atelier an II: conf.dr.arh. Oana Diaconescu, lect.dr.arh. Adina Dinescu, asist.dr.arh.int. Mihaela Lazăr, asist.dr.arh. Andrei Mărgulescu, invitat: conf.dr.arh. Ștefania Ruse.