Concurs de idei: „Greening Mincu”

Publicat 13 septembrie 2019, actualizat 11 noiembrie 2019
11 noiembrie 2019

Miercuri, 13 noiembrie 2019, ora 12:00, va avea loc în Sala Frescelor festivitatea de premiere a concursului de idei “Greening Mincu”, alături de vernisajul expoziției de proiecte.

Concursul este organizat de Facultatea de Urbanism a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” si este susținut de Parteners for International Business - Urban Landscapes Romania.

Premiul concursului va fi acordat de Excelența Sa Roelof van Ees, Ambasadorul Olandei în România.

13 septembrie 2019

Subiectul concursului propune studenților, doctoranzilor și absolvenților stagiari din domeniile: peisagistică, urbanism, arhitectură, arhitectură de interior și design imaginarea modalității de remodelare a terasei interioare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” în vederea configurării unui spațiu al comunității studențești, reprezentativ atât la nivel estetic, cât și la nivelul utilizării acestuia.

Așa cum de multe ori practica a demonstrat-o, arhitectura peisajului este direct implicată în transformarea formală și informală a spațiului, vizând în primul rând utilizatorii acestuia.

Un spațiu armonios se referă nu numai la imagine, ci și la modul în care acesta este folosit, consumat de către indivizi.

Propunerea „GREENING MINCU” ar trebui să pornească de la formularea unor viziuni obiective de transformare a terasei interioare a UAUIM, situată deasupra sălii de sport, având la bază un concept unitar și durabil.

Intervențiile vor avea ca rezultat un proiect inovativ de acoperiș verde, luând în considerare următoarele elemente: contextul general și caracteristicile specifice locului, utilizatori, activități, aspectele tehnice conform documentației furnizate, intervenții la configurația spațială, vegetație, paviment, mobilier urban etc. Spațiul terasei va fi destinat activităților de relaxare, de studiu și întâlnire și evenimentelor festive cu o capacitate de maxim 500 de persoane.

Calendar de desfășurare / termene:

Lansare concurs: 16 septembrie 2019, ora 13:00 în Sala Frescelor UAUIM

Înscriere: până la data de 10 octombrie 2019, ora 23:59, prin completarea on-line a formularului de înscriere https://forms.gle/vgtViZXaAhMCDYyn8

Predarea proiectelor se va realiza on-line, la adresa: ws_facultateadeurbanism@yahoo.com, până la data de 8 noiembrie 2019 ora 23:59

Comunicarea rezultatelor: 13 noiembrie 2019 în cadrul Festivității de Premiere, la o oră ce va fi anunțată.