Curtea UAUIM București devine Grădina Mincu

25 iulie 2016

În mai 2015 a fost desemnat proiectul câștigător în urma concursului de soluții „Terasa și curtea interioară a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București – Reabilitare si Reamenajare”, al cărui promotor a fost Asociația Absolvenților Urbaniști și Peisagiști din România. Juriul a fost alcătuit din Prof. Dr. Arh. Marian Moiceanu, Prof. Dr. Arh. Tiberiu Florescu, Conf. Dr. Arh. Cerasella Crăciun, Asist. Dr. Urb. Sebastian Guță - membru fondator A.A.U.P.R., Aurelian Pascale - reprezentant SIKA România, Claudia Caraiman - reprezentant Policolor S.A., Asist. Drd. Urb. Matei Cocheci - consultant tehnic, Stud. Urb. Ana-Maria Claudia Zahiu - secretar concurs.

Implementarea proiectului se va desfășura în perioada 15 iulie – 1 octombrie 2016 și va cuprinde workshop-uri tematice și creative: amenajarea terasei prin pictarea calcanelor, propunerea unor instalații de artă, amenajarea peisageră a curții interioare, conceperea și realizarea unor piese de mobilier.

Obiectivul acestui demers este reactivarea terasei și curții, devenind centru dinamic, conector și de interacțiune, spațiu de difuzie a spiritului universității, generator de evenimente cultural – urbane și vector de identitate pentru comunitatea Mincu. Promotorii activității sunt Asociația Absolvenților Urbaniști și Peisagiști din România si Asociația din Mincu.

Studenții din cadrul UAUIM București interesați să participe activ la implementarea proiectului sunt rugați să ne contacteze pe adresa de e-mail aaupr2013@yahoo.com sau la numărul de telefon 0722311564 pentru mai multe detalii cu privire la desfășurarea și organizarea workshop-urilor.