BNA 2021 la UAUIM - Gala de închidere a Bienalei Naționale de Arhitectură 2021

Joi, 18 noiembrie 2021, interval 15:00 - 16:30, UAUIM, Sala de Expoziție, str. Academiei 18-20, București

16 noiembrie 2021

Pe 18 noiembrie 2021, începând cu ora 15:00, vă invităm la Sala de Expoziție a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, unde va avea loc Gala de închidere a Bienalei Naționale de Arhitectură 2021 - ediția a XIV-a. Bienala Națională de Arhitectură – România (BNA) este cel mai important eveniment profesional al breslei arhitecților, organizat constant, din anul 1994, de Uniunea Arhitectilor din Romania. Tema ediției din acest an a Bienalei este ACUM.

Programul evenimentului va cuprinde:

15:00 Primirea oaspeților și a publicului în holul de intrare și în Sala de Expoziție
15:10 Cuvânt de întâmpinare din partea Rectorului UAUIM Prof.dr.arh. Marian Moiceanu
15:20 Cuvânt al Uniunii Arhitecților din România, despre BNA 2021 - Președinte UAR Arh. Ileana Tureanu
15:30 Prezentarea secțiunilor - Comisar Bienală: Conf.dr.arh. Lorin Niculae
15:40 Închiderea manifestării: Cuvânt al organizatorilor
15:50 Vizita Expoziției proiectelor premiate și nominalizate la BNA 2021
16:00 Inaugurarea pavilionului temporar, proiectat de studenți ai Grupei 26, Facultatea de Arhitectură, UAUIM - cu sprijinul Asociației Arhipera

Evenimentul central este Expoziția proiectelor câștigătoare și a celor nominalizate la BNA 2021. La Bienala Națională de Arhitectură, ediția a XIV-a, 2021 au fost înscrise un număr total de 620 proiecte, dintre care 55 de proiecte au fost premiate și nominalizate. Expoziția va fi deschisă comunității academice și poate fi vizitată în perioada 18.11.2021-25.11.2021, între orele 9:00-17:00.

Ediția din acest an a sporit numărul de secțiuni, pentru a cuprinde noile generații în competiția națională, studenți și absolvenți, tineri arhitecți dar și pentru curprinde complexitatea manifestărilor și a expresiilor contemporane ale arhitecturii și pentru a explora domenii noi, necesar a fi cunoscute și popularizate, precum arhitectura sustenabilă, revitalizarea satelor, prezența naturii în oraș și grija pentru spațiul public comunitar dar și formule de educație și formare neconvenționale, precum taberele de creație. Conceptul este structurat ca program cultural, având un conținut complex și de interes, atât pentru breasla arhitectilor, participanți, cât și pentru utilizatorii și locuitorii cărora li se adresează producția de arhitectură, publicului larg.

Secțiunile BNA 2021:

  1. Locuințe individuale - București
  2. Locuințe colective - Cluj-Napoca
  3. Clădiri industriale, administrative, turistice și sport/loisir - Timișoara
  4. Clădiri socio-culturale (educație, sănătate, cult) - Timișoara
  5. Recuperarea patrimoniului și interpretarea identității - Iași
  6. Arhitectură de interior - București
  7. Spațiu public și comunitar - Cluj-Napoca
  8. Revitalizare rurală - Sfântu Gheorghe
  9. Arhitectură verde, sustenabilă - București
  10. Publicații de arhitectură - Târgoviște
  11. Fotografie de arhitectură - Iași
  12. Efemer - Târgu Mureș
  13. Diplome - Arhitecți în afirmare - București
  14. Școli de vară de arhitectură, tabere de creație - Sibiu
  15. Proiecte vizionare - București

Informații detaliate găsiți pe site-ul Bienalei: www.uar-bna.ro

Accesul la oricare dintre evenimentele Bienalei se poate face doar pe baza Certificatului Digital Verde, care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 sau vindecarea în urma contractării COVID-19. Certificatul se descarcă de la adresa https://certificat-covid.gov.ro.

Eveniment organizat de Uniunea Arhitecților din România în colaborare cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București.

Contact: Lect.dr.urb.dr.șt.mil. Sorina-Georgiana Rusu, Coordonator al Biroului pentru Informare și Comunicare Internă/Externă UAUIM, e-mail: sorina.rusu@uauim.ro.