Expoziție: Ilustrarea stilului Art Nouveau în lucrări de specialitate

16 iunie 2022

Biblioteca Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București organizează expoziția tematică de carte, cu titlul: Ilustrarea stilului Art Nouveau în lucrări de specialitate.

Expoziția de carte pe care v-o propunem pentru acest an urmărește ilustrarea stilului Art Nouveau abordând domeniul istoriei cărții. Se va pune accentul pe lucrări ce pun în valoare edițiile bibliofile opuse editării industriale, discutându-se despre legătura, coperta, frontispiciul, elementele de tipografie puse în relație cu Art Nouveau (alfabete de uz special, inițiale, diverse caractere). De asemenea, veți regăsi în expoziția noastră lucrări care studiază ornamentul și ilustrația cărții promovate de Art Nouveau, dar și titluri de carte care evidențiază nume sonore în manifestarea acestui stil arhitectural în domeniile artei și arhitecturii.

Institutul Național al Patrimoniului gestionează evenimentele și proiectele organizate în România cu ocazia celebrării Zilei Mondiale Art Nouveau, iar anul acesta tema recomandată de Réseau Art Nouveau Network (rețeaua europeană a orașelor cu un bogat patrimoniu Art Nouveau) o reprezintă Tipography și se referă la grafii și caligrafii ale artei 1900.

Publicul larg va avea ocazia să admire cele mai interesante lucrări dedicate subiectului Art Nouveau, vineri, 17.06.2022, între orele 10:00-15:00, în cadrul Sălii de lectură - Cărți. Pentru utilizatorii Bibliotecii UAUIM, accesul pentru vizitarea expoziției se va putea realiza până pe data de 30.06.2022, în zilele de luni până vineri, în intervalul programului sălii de lectură.

Vă așteptăm cu drag!

Organizare eveniment: