UAUIMEvenimente„Expoziția de proiecte & machete a Școlii de Arhitectură din Sibiu” și ”MASAcuMACHETE”

”Expoziția de proiecte & machete a Școlii de Arhitectură din Sibiu” și „MASAcuMACHETE”

25 mai 2018

„Expoziția de proiecte & machete a Școlii de Arhitectură din Sibiu” reunește lucrări ale studenților secției Conservare și Restaurare de Arhitectură a Facultății de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” realizate între octombrie 2017 și mai 2018.

Temele proiectelor se modifică treptat de la exuberanța și visarea proprii Anului 1, la întâlnirea cu aspecte ale orașului și modele arhitecturale ce străbat timpul, în Anul 2, către pragmatismul firesc al unor proiecte din ce în ce mai concentrate pe profilul de Restaurare al școlii, în Anul 3. Dar toate aceste modulări sunt, înainte de orice altceva, pretexte ale unei bune apropieri de frumusețea și etica unei îndeletniciri temeinice: Arhitectura care știe să vadă și să se așeze peste o experiență îndelungată a construirii ce precede orice început, oricând, oriunde.

Spațiul expozițional din Curtea Interioară a Primariei din Sibiu devine pentru al șaselea an consecutiv gazdă a expoziției anuale a Școlii de Arhitectură din Sibiu reunind, între 31 mai și 6 iunie 2018, planșe reprezentative ale mai multor proiecte, precum și machetele asociate acestora. Vernisajul va avea loc joi 31 mai 2018 ora 16:00, în prezența Doamnei Primar Astrid Fodor, a studenților și profesorilor UAUIM Sibiu.

„MASAcuMACHETE”, organizată în premieră anul acesta ca eveniment de o zi, propune o expoziție extinsă de machete de arhitectură realizate de către studenții arhitecți în cadrul atelierului de proiectare, ce așteaptă să fie parcursă la pas pe Strada Brukenthal, sâmbătă 2 iunie 2018 între orele 10:00-20:00.