„Expoziția de proiecte și machete a Școlii de Arhitectură din Sibiu” & „Cabinet de curiozități de arhitectură”

24 iunie 2019

„Expoziția de proiecte și machete a Școlii de Arhitectură din Sibiu” reunește lucrări, ale studenților secției Conservare și Restaurare de Arhitectură a Facultății de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu, realizate între octombrie 2018 și iunie 2019.

Temele proiectelor se modifică treptat de la exuberanța și visarea proprii Anului 1, la întâlnirea cu aspecte ale orașului și modele arhitecturale ce străbat timpul, în Anul 2, către pragmatismul firesc al unor proiecte din ce în ce mai concentrate pe profilul de Restaurare al școlii, în Anul 3. Dar toate aceste modulări sunt, înainte de orice altceva, pretexte ale unei bune apropieri de frumusețea și etica unei îndeletniciri temeinice: Arhitectura care știe să vadă și să se așeze peste o experiență îndelungată a construirii ce precede orice început, oricând, oriunde.

Spațiul expozițional din Curtea Interioară a Primariei din Sibiu, devine pentru al șaptelea an consecutiv, gazdă a expoziției anuale a Școlii de Arhitectură din Sibiu reunind, între 25 și 29 iunie 2019, planșe reprezentative ale mai multor proiecte, precum și machetele asociate acestora. Vernisajul va avea loc marți 25 iunie ora 18:30, în prezența Doamnei Viceprimar Corina Bokor, a studenților și profesorilor UAUIM Sibiu.

„Cabinetul de curiozități de arhitectură” propune o expoziție extinsă de machete de arhitectură, realizate de către studenții arhitecți în cadrul atelierului de proiectare, ce așteaptă să fie parcursă la pas sâmbătă 29 și duminică 30 iunie între orele 10:00-20:00, în Piața Mare colț cu Strada Brukenthal. Piesa centrală a expoziției din spațiul public este chiar ”Cabinetul de curiozități”, o instalație expozițională proiectată și construită de studenții arhitecți din anul I pe durata ultimului proiect de școală din 2019.