UAUIMEvenimenteExpoziție „Porticuri și pridvoare, spații intermediare în arhitectură bizantină”

Expoziție „Porticuri și pridvoare, spații intermediare în arhitectură bizantină”

Desfășurare: joi 6 iunie 2024, Sala Frescelor, începând cu ora 15:00

4 iunie 2024

Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice „Ion N. Socolescu” și instituțiile partenere Proiectului Educațional „Mărturii bizantine” vă invită la Vernisajul expoziției și Festivitatea de premiere:

„Porticuri și pridvoare, spații intermediare în arhitectură bizantină” joi 6 iunie 2024, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Sala Frescelor, începând cu ora 15:00.

Activitățile Proiectului Educațional „Mărturii bizantine” au propus anul acesta tematica: ,,Porticuri și pridvoare, spații intermediare în arhitectură bizantină”, proiect care cuprinde două activități dominante: 1) un concurs interdisciplinar (Română, Istorie, Religie, Arte și Arhitectură) adresat elevilor din ciclul gimnazial și liceal, precum și 2) un simpozion adresat cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar, ce a avut loc miercuri 3 aprilie 2024, la Biblioteca Academiei Române.

Proiectul ,,Mărturii bizantine” are ca scop:

Obiectivele specifice ale proiectului:

Grup țintă:

Proiectul se adresează elevilor din clasele gimnaziale, liceale și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar.