Expoziția „Oltre la pittura” (Dincolo de pictură), Nicola D’arco

Desfășurare 4-18 februarie 2023, sala de expoziții de la parterul UAUIM

Vernisaj: 11 februarie 2023, ora 15:00

7 februarie 2023

Galeria Arhiva de Artă, în colaborare cu Universitatea de Urbanism și Arhitectură „Ion Mincu”, are plăcerea să vă invite, la vernisaj în data 11 februarie 2023 orele 15:00 in spațiul expozițional din incinta Universității de Urbanism și Arhitectură „Ion Mincu”, din strada Academiei 18-20, la expoziția personală a domnul artist Nicola D’arco de origine italiană, intitulată Oltre la pittura.

Expoziția OLTRE LA PITTURA (DINCOLO DE PICTURA ) ne poartă în lumea decolajului, în lumea cinematografiei, a circului, a vechilor reclame ale secolului 20, unde găsim lucrări ce ne prezintă o formă de manifestare artistică, specifică în special artelor vizuale, care presupune îmbinarea mai multor elemente pentru a rezulta opera de artă în sine.

Treptat, decolajul a fost îmbrățișat de către artistul Nicola D’arco, devenind un veritabil mijloc de exprimare a ideilor, a mesajelor, sentimentelor și emoțiilor sale, pe care acesta dorește să le transpună azi pe simeze, prin varietatea de materiale adunate de-a lungul carieri sale, fapt ce ne întoarce în copilărie, aducându-ne aminte de filmele și actori de altă dată, de reclamele de odinioară pictate fie sub forma afișelor, sau direct pe pereți clădirilor din marile orașe.

În expoziție veți putea admira și colecția privată a artistul, de afișe vechi ale anilor 1930-1980, acestea fiind principala sursă de idei asupra întregi sale opere de artă.

Tehnica interesantă a decolajului artistului este fotomontajul și presupune, după cum spune și numele, folosirea mai multor fotografii sau a unor părți din fotografii, pentru crearea operei sale.

Decolajul creat de către artistul Nicola D’arco, realizează în momentul de față o transpunere în plan artistic printr-o nouă reinterpretare a afișelor vechi adunate cu atâta dedicare.

Vernisajul va avea loc în data de 11 februarie 2023, orele 15.00, în incinta Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, iar deschiderea va fi făcută de către domnul critic de artă Marius Tita.

Expoziția este deschisă în perioada 04-18 februarie 2023 și poate fi vizitată zilnic, în intervalul orar 12.00 – 18.00.

Intrarea este liberă, cu respectarea normelor de prevenire a coronavirusului, conform legislației în vigoare.

Va asteptam cu drag!
Echipa Arhiva de Artă