Colaborare UAUIM - UNArte: expoziția „Interferențe în arhitectură și sculptură”

Desfășurare: 3-16 iulie 2024, sala de expoziții a UAUIM

5 iunie 2024

În data de luni, 3 iunie 2024 a avut loc vernisajul expoziției „Interferențe în arhitectură și sculptură”, la ora 18:00, în sala de expoziții a UAUIM.

Desfășurarea acesteia este pe perioada 3-16 iulie 2024, cu program de vizitare în intervalul orar 9:00-19:00. Expoziția prezintă o serie de lucrări cu tematica arta abstractă, cu un parcurs în lemn, carton mucava și ipsos.

Acest eveniment marchează succesul începutului colaborării dintre Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Departamentul Studiul Formei și Ambient, și Universitatea Națională de Arte, Departamentul de Sculptură. În primăvara anului 2024 s-au organizat o serie de workshop-uri, atât la sediul UAUIM, cât și la sediul UNArte, ce au urmărit atât un schimb de experiență între studenții celor două universități, cât și o aprofundare a ceea ce înseamnă arta abstractă, demers extrem de actual în elaborarea și conturarea unor concepte contemporane, atât în arhitectură, cât și în sculptură.

Să nu uităm de asemenea ce spune Constantin Brâncuși: arhitectura este sculptură locuită.

Arta abstractă pornește de la utilizarea unor elemente simple, precum linia, forma și culoarea pentru a crea o compoziție ce reflectă idei, concepte sau sentimente. Aceasta nu oferă reprezentări realiste ale lumii înconjuratoare, ci apelează la metode indirecte, care nu își găsesc corespondentul în realitate, pentru a transmite un mesaj privitorului.

Organizatori: