Expoziție: Confortul amenajării de interior - studiul finisajelor, ediția 1, 2016

28 iunie 2016

Expoziție studențească de aplicații practice aferente cursului de Finisaje, 01-07 iulie 2016

Vă invităm la lansarea expoziției intitulată: “Confortul amenajării de interior - studiul finisajelor”, ediția 1, 2016, programată pentru vineri 01 iulie 2016, începând cu ora 16:30, în Sala de Expoziții (UAUIM), str. Academiei 18-20.

Aplicațiile practice studențești vor fi prezentate de către studenții anului 2 ai Facultății de Arhitectură de Interior, derulate în perioada 22 februarie - 07 iunie 2016 în cadrul cursului de Finisaje. Proiectele au fost realizate în echipe de 4 studenți, fiecare dintre aceștia având de rezolvat o parte distinctă urmând să se coordoneze și să lucreze împreună astfel încât să propună cele mai bune soluții de alcătuire a finisajelor la pardoseli, pereți, tavane, scări sau alte subansambluri specifice amenajărilor de interior.

Aplicațiile practice desfășurate au fost menite să deprindă studentul cu analiza și învățarea tehnologiile tradiționale și a celor recente legate de finisajele de interior. Vizita cu studenții pe șantierul Victoriei Ofiice Building, întreprinsă în cadrul aceluiași curs, a completat informatia teoretică parcursă la orele de seminar și de cursuri. Cu această ocazie, au fost invitați coordonatori ai proiectului, antreprenori și specialiști care au prezentat o serie de lucrări de finisaj aflate în faza de execuție. Contactul studenților cu partea practică a profesiei de arhitect este absolut necesară, iar obiectivele unui curs de finisaje se bazează indispensabil pe acest tip de dobândire a cunoaștințelor. Acest curs are menirea să formeze bazele teoretice obligatorii pentru următorul, intitulat: Finisaje Speciale, pe care-l derulez în semestrul 1 împreună cu studenții anului 3 ai Facultății de Interior. Detaliile de execuție (D.D.E), specifice oricărui proiect de arhitectură, coroborate cu legislația din domeniu și alegerea celor mai performante soluții tehnice, sunt câteva din aspectele importante analizate și dezbătute în cadrul acestor aplicații practice. Lucrările expuse evidențiază din diverse perspective complexitatea și pluridisciplinaritatea analizei tematice și rezultatele obținute.

Expoziția va fi deschisă între orele 9 - 18 în spațiul expozițional UAUIM situat la parterul clădirii.

Pentru informații suplimentare:
conf dr. arh. Gabriela Mindu
E-mail: gabrielamindu@yahoo.com