UAUIMEvenimenteExpoziția „Getting Things Done: Evolution of the Built Environment in Vorarlberg”

Expoziția „Getting Things Done: Evolution of the Built Environment in Vorarlberg”

10 noiembrie 2015

Comunicat presa expozitia Getting Things Done.pdf

Forumul Cultural Austriac împreună cu UAUIM – Facultatea de Arhitectură invită publicul la vernisarea expoziției „Getting Things Done: Evolution of the Built Environment in Vorarlberg”.

70 de suporturi de imagine prezintă peste 230 de proiecte și 700 de imagini care surprind activitatea fiecărui architect în parte.

Expoziția va fi deschisă de marți, 17 noiembrie până joi, 10 decembrie la UAUIM – Facultatea de Arhitectură, Str. Academiei, 18-20, București.

Vernisajul expoziției va avea loc la data de 17 noiembrie 2015, orele 18:00. Cu această ocazie, la orele 17:00 arhitectul și dulgherul Martin Bereuter le va vorbi celor prezenți în Sala Frescelor, pe tema „Artizanatul ca parte a procesului architectural din Vorarlberg”.

Haus am Moor / Bernardo Bader Architects; foto © Adolf Bereuter

Vorarlberg este cel mai vestic stat federal al Austriei și, în același timp, statul federal cu cea mai mică suprafață. În Vorarlberg locuiesc aproximativ 375.000 de persoane. În ciuda dimensiunilor reduse, în ultimele cinci decenii au luat naștere în zonă un număr impresionant de lucrări arhitectonice de o calitate deosebită. Unul dintre factorii principali căruia i se datorește succesul și calitatea superioară a culturii arhitecturale din Vorarlberg este, fără îndoială, artizanatul și producția industrială rezultată.

Expoziția „Getting Things Done: Evolution of the Built Environment in Vorarlberg” își propune să prezinte dintr-o perspectivă critică evoluția și starea actuală a culturii arhitecturale din Vorarlberg.

Expoziția se axează pe 5 domenii tematice: REGÂNDIREA MEDIULUI, OBIECTE ALE DORINȚEI, TRAI INTELIGENT, MUNCIND ȘI ÎNVĂȚÂND, ARTĂ ȘI CONSTRUCȚII.

„Getting Things Done: Evolution of the Built Environment in Vorarlberg” Curator: Wolfgang Fiel Text: Wolfgang Fiel și Winfried Nußbaummüller Coordonator de proiect: Werner Grabher Cercetare curatorială: Denizhan Sezer Aranjament expozițional: Martin Bereuter și Wolfgang Fiel Interviuri și fotografii: Gerhard Klocker Grafică & Design: Clemens Theobert Schedler
Copyright: Wolfgang Fiel și Oficiul Guvernului de Land Vorarlberg www.gettingthingsdone.or.at

Detalii la:
Lavinia Sîrbulescu
PR
Forumul Cultural Austriac, Ambasada Austriei
Str. Dumbrava Roșie 7, 020461 București, Tel.: +40 21 201 56 21, Fax: +40 21 210 08 85
E-Mail: office@austriacult-bucuresti.ro
www.austriacult-bucuresti.ro, www.uauim.ro