Despre o Arhitectură a Cotidianului - expoziție de fotografie

6 iunie 2012

Coordonator proiect: Lect. Arh. Dr. Vlad Eftenie, UAUIM

Despre: o expoziție de fotografie a studenților arhitecți absolvenți ai cursului “Fotografia, instrument de studiu și cunoaștere în arhitectură”.

Unde: în holul Sălii Frescelor a UAUIM.

Când: vernisajul are loc joi 07 iunie 2012 la orele 14.

Credo: abordarea teoretică și practică a cursului și-a propus familiarizarea studentului arhitect - viitor specialist în abordarea spațiului - cu instrumentul sensibil al studiului fotografic. Fotografia de arhitectură este mai mult decât un simplu mijloc tehnic pentru redarea în imagini abstracte a obiectului de arhitectură. Studiul fotografic sistematic a fost implicat într-un mecanism complex de observare și parcurgere a spațiului arhitectural-urbanistic.

Prin considerarea caracteristicilor native ale spațiului construit precum amplasament, geometrie, proporție, funcțiune, lumină, etc. cât și a factorilor care țin de o interpretare personală subiectiv-asumată precum scopul, o interacțiune specifică, determinarea culturală, ambianță, evoluția temporală, memoria locului, etc. – fotografia de arhitectură poate releva dimensiuni noi, capabile să nuanțeze demersul profesional al înțelegerii unui loc, în esența spiritului său.

Observatorul-arhitect-fotograf este invitat să creadă nu doar in Formă, prin prisma unei viziuni Abstracte, ci să se deschidă și spre multiplele instanțe pe care Arhitectura le creaza la nivelul Orașului, a Cadrului cotidian, a ceea ce devine Arhitectura prin Insușire, este deschis (antrenat) sa creadă în el însuși și în puterea sa de a Pătrunde multiplele planuri ale unei realităti arhitectural-urbanistice complexe.

Fotografii: picasaweb.google.com/arhifoto345/FotoCursSelectie20112012