Excursie de studiu la Copenhaga

Desfășurare 29 aprilie - 5 mai 2024, pre-înscrieri până pe 5 februarie 2024

2 februarie 2024

Titlu: Repetiție și diferență în Copenhaga – ediția a 2-a

Categorie: Deplasare de studiu

Target: BIG, MVRDV, 3XN, Larsen, Jean Nouvel & more

Tip: Educație non-formală

Locație: Copenhaga / Danemarca

Date: 29/04/2024 - 05/05/2024

Organizator, coordonator: CULTURE RESERVE /Alexandru Crișan, Ana Maria Crișan

Lectori: PhD.Arch. Alexandru Crișan, PhD.Arch. Ana Maria Crișan

Partner: Universitatea de Arhitectură și Urbansim „Ion Mincu”

Brief:

Un proiect care analizează limbajul repetitiv al arhitecturii, inițiat de teoria lui Giles Deleuze din Différence et Répétition. … poate fi REPETIȚIA un vocabular arhitectural? Care este DIFERENȚA? O INTRODUCERE ÎN COMPLEXITATEA FENOMENULUI ARHITECTURAL, în COPENHAGA, un studiu in situ, o analiză comparată care definește elementele simplificate ale unui limbaj specific, prin multiplicare și repetiție, evidențiind variantele de dispunere volumetrică relaționate funcțional. O combinatorică complexă despre elementele repetitive, despre spații, oameni, perioade culturale și modalități de locuire.” (Alexandru Crișan, 2018)

Ediție anterioară 2018: https://culturereserve.org/project/repetition-and-difference-in-copenhagen_workshop_2018/

Detalii

Study trip „Repetitie și diferență în Copenhaga” Danemarca (2nd Edition 2024) Disciplina: arhitectură, arte vizuale

Credite: recomandat anilor de studiu 3-4-5 / nu se echivalează cu practica de an / participarea se poate echivala doar cu creditele suplimentare din activități extracuriculare (workshop, conferințe etc)

Organizor: lect.dr.arh. Alexandru Crișan, lect.dr.arh. Ana Maria Crișan (ONG – CULTURE RESERVE)

Parteneri: Universitatea de Arhitectura și Urbanism Ion Mincu București (UAUIM);

Detalii preînscriere

Pre-inscrierile se realizează în perioada 25.01.2024 - 05.02.2024: office@culturereserve.org (nume complet, număr de telefon, grupă, adresa email) confirmare înscriere în 24h.

Mai multe detalii: https://culturereserve.org/study-trip-in-denmark-2024-repetition-and-difference-in-copenhagen/

Follow pe Instagram: https://www.instagram.com/culture.reserve/

Despre îndrumători

Îndrumătorii workshop-ului, respectiv șef.lucr.dr.arh. Alexandru Crișan și șef.lucr.dr.arh. Ana-Maria Crișan organizează și coordonează activități practice internaționale în deplasare ale studenților din UAUIM. În ultimii 19 ani au organizat și îndrumat peste 30 workshop-uri/deplasări de studiu/școli de vară în țări precum: Spania, Germania, Danemarka, Italia, Franța, Grecia, Turcia, România etc.

Despre ONG

„Asociația Culture Reserve are ca scop dezvoltarea și susținerea proiectelor culturale, științifice și artistice în domeniile de arhitectură, arte vizuale și științe umaniste. Obiective culturale și educaționale ale Asociației vizează aspecte legate de: promovarea culturii vizuale ca mediu optim al învățării și exprimării în evoluția tinerelor generații în contextul valorilor culturale naționale și europene; promovarea educației patrimoniale și integrarea resurselor naționale de patrimoniu cultural și natural în procesul instructiv-educativ vizual; implicarea în activități educaționale în vederea susținerii organizațiilor și administrațiilor locale în proiectele de promovare a culturii și identității vizuale; informarea publicului larg cu privire la cultura arhitecturală și patrimonială; reconsiderarea învățământului alternativ de artă și arhitectură ca o prioritate.”https://culturereserve.org/