EURAU 2018

22 ianuarie 2018

EURAU este o rețea de școli și cercetători în Arhitectură și Urbanism, care se întâlnesc bianual la un simpozion pentru a-și face cunoscute reciproc cercetările.

Principala preocupare a EURAU este ca aceste întâlniri să fie un loc de dezbatere și discutare a discursurilor contemporane în Arhitectură, Urbanism și Sistematizare. Este o acțiune angajată organizată de comunitatea Universitară ce contribuie, împreună cu Strategia Europa 2020, la crearea unei societăți inteligente, durabile și incluzive.

Ministerul Culturii din Franța a inițiat EURAU în anul 2004. De atunci, o serie de manifestări internaționale au avut loc și, prin participarea a sute de cercetători din toată lumea, este acum de neoprit. Manifestările organizate de diferite școli de arhitectură au avut ca teme:

  • 2004 - Școala Națională Superioară de Arhitectură din Marsilia, „cercetarea doctorală”
  • 2005 - Școala Națională Superioară de Arhitectură și Peisagistică din Lille, „la scară mare”
  • 2006 - Asociația Instituțiilor de Învățământ Superior Bruxelles-Liège-Mons (IESA), „patrimoniul cultural”
  • 2008 - Școala Superioară de Arhitectură, Universitatea Politehnică din Madrid, „peisajul cultural”
  • 2010 - Facultatea de Arhitectură, Universitatea din Napoli Federico II, „Venustas / Architettura / Mercato / Democrazia”
  • 2012 - Facultatea de Arhitectură, Universitatea din Porto, „spațiul public și orașul contemporan”
  • 2014 - Facultatea de Arhitectură, Universitatea Tehnică din Istanbul, „orașele compozite”
  • 2016 - Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, „între scări / In Between Scales” (https://eurau2016.uauim.ro)

Facultatea de Arhitectură de la Universitatea din Alicante, Spania, organizează EURAU18 cu tema RETROACTIVE RESEARCH: Architecture’s capacity to challenge and extend the limits of other disciplines.

EURAU 2018 Alicante se va desfășura între 19-22 septembrie 2018

Pentru mai multe detalii privind tematicile și participarea, vă rugăm să consultați site-ul EURAU 2018: https://eurau.ua.es

Vă așteptăm să ne întâlnim în Alicante!