BUCHAREST Eco-Rehab WORKSHOP

31 martie 2010

27.02.2010 – 05.03.2010 / UAUIM

In perioada 27 februarie – 5 martie 2010, s-au desfășurat la UAUIM București activitățile workshopului studențesc cu participare internațională având ca temă „Reabilitarea pe criterii ecologice a cartierelor de locuințe colective postbelice”. Manifestarea a fost inițiată de Catedra de Științe Tehnice a UAUIM împreună cu ATU, având sprijinul Ambasadei Franței în România.

Au participat la acest workshop studenți ai Școlilor de Arhitectură din Paris (École Nationale Supérieure d'Architecture de Versailles), Barcelona (Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona), Milano (Politecnico di Milano), București (Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”), cadre didactice ale Universităților menționate precum și diverși actori urbani implicați în operațiuni de acest fel.

Pe agenda workshopului a figurat dezbaterea cu participare internațională Bucharest Eco-Rehab care a inclus două momente: luni 1.03 s-au pus în discuție experiențele acumulate în domeniu (ca premize pentru lansarea workshopului); vineri 5.03 discuțiile au avut ca țintă posibile abordări viitoare (pe baza ideilor conturate în cadrul workshopului). Dezbaterile au avut loc în Sala Senatului UAUIM din str. Academiei 18-20.

Puteti gasi aici eco-rehab program dezbatere.pdf programul detaliat al celor două zile dedicate dezbaterilor.

Mai jos puteți găsi detalii despre proiectele pe care echipele de studenți le-au elaborat în cadrul workshopului: