Trienala de Arhitectură East Centric / Open Call Concurs de eseuri Discursuri Critice

11 martie 2016

Comunicat de presa Trienala de Arhitectura EC Open call Discursuri critice ro 10 martie.pdf

București, 10 martie 2016 – Recunoscut ca unul dintre cele mai ample evenimente din regiune, Trienala de Arhitectură East Centric revine în această toamnă cu a doua ediție având ca temă centrală «Drifting». Promotorul evenimentului – Fundația Arhitext Design și juriul prezidat de teoreticianul în arhitectură Alberto Pérez-Gómez, așteaptă înregistrările la open call-ul Concursului de eseuri Discursuri Critice (unul dintre principalele trei module ale trienalei) până pe 14 martie 2016.

Concursul de eseuri își propune să stimuleze și să promoveze discursul critic în arhitectură ca o necesitate fundamentală pentru arhitectura de bună calitate și pentru deschiderea către și dialogul cu publicul larg. Acestea reprezintă, de altfel, elementele structurante ale întregii Trienale.

„În timp ce media celebrează noutatea perpetuă, și arhitectura supusă unor complexe geometrii de imagine ignoră în general relația vitală a clădirilor cu locurile și valorile culturale. De aceea, cuvântul discursiv, ca formă a gândirii și scrierii critice, ce pune mai degrabă întrebarea de ce? decât cum?, este astfel crucial în prezent pentru o practică semnificativă a arhitecturii.” – Alberto Pérez-Gómez, președinte al juriului.

Nominalizații vor primi premii în valoare totală de 2500 euro. Câștigătorul va primi de asemeni un premiu de 1000 euro. Toate eseurile selectate vor fi publicate în catalogul Trienalei. După înscrierea conceptului eseului prin înregistrarea la open call până la data de 14 martie, participanții pot transmite eseurile complete până pe 20 aprilie.

Trienala de Arhitectură East Centric este structurată în trei module: Drifting Architecture (expoziție tematică de proiecte), Discursuri critice (concurs de eseuri), Premiile Arhitext East Centric (concurs de proiecte), însoțite de proiectul Agora Experiments (expoziție multimedia și workshop organizat în baza unui concurs internațional de idei).

Trienala de Arhitectură East Centric 2016 este organizată de Fundația Arhitext design – promotor și producător, împreună cu Ordinul Arhitecților din România – partener strategic principal și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” - partener strategic.

Kit complet de presă: www.east-centricarch.eu/triennale/press-release

Website-ul oficial al Trienalei de Arhitectură East Centric: www.east-centricarch.eu/triennale/
Pagina de facebook: www.facebook.com/EastCentricArchitectureTriennale
Hashtag: #ECATriennale2016
Contact: ecatriennale@gmail.com