Actualizat: 24 noiembrie 2017

Școlile de arhitectură din Europa se întrec la București

24 noiembrie 2017

La Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București se desfășoară zilele acestea European Architectural Medals for the Best Diploma Projects (EAM BDP) un concurs internațional de anvergură, menit să desemneze cel mai bun proiect de diplomă în arhitectură din Europa.

În competiția organizată de Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu (UAUIM), Asociația Europeană pentru Educație de Arhitectură (EAAE) și Consiliul Arhitecților din Europa (ACE) au fost înregistrate 155 proiecte provenind din 27 de țări.

30 de proiecte au fost selectate în lista scurtă, penultimul pas înaintea desemnării marelui câștigător.

Juriul este alcătuit din Arh. Luciano Lazzari - președinte ACE și președintele juriului, reprezentant ACE, Prof. Dr. Arh. Karl Otto Ellefsen - reprezentant EAAE, Prof. Dr. Arh Marian Moiceanu – Rector UAIUM și doi reprezentanți ai profesiei de arhitect: Boris Koružnjak si Rudolf Wienands.

Câștigătorul va fi anunțat în data de 24 noiembrie la ora 16.30, în sala de expoziții a UAUIM, în cadrul unei conferințe de presă urmată de o sesiune de întrebări și raspunsuri cu membrii juriului.

În afară de marele trofeu – Medalia europeană de arhitectură pentru cel mai bun proiect de diplomă, vor fi acordate trei premii tematice:

  • Premiul ACE pentru impact societal;
  • Premiul EAAE pentru demers problematizant;
  • Premiul UAUIM pentru calitate artistică.

Totalitatea lucrărilor însrise în concurs pot fi vizualizate la adresa https://eam.uauim.ro.

Proiectele finaliste, 30 de lucrări de diplomă, sunt expuse în perioada 24 noiembrie 2017 – 15 decembrie 2017, în sala de expoziții de la parterul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Expoziția va călători apoi în universitățile de arhitectură europene participante la concurs.

Mai multe informații: https://eam.uauim.ro