Școlile de arhitectură din Europa se întrec la București

Publicat 24 noiembrie 2016, actualizat 29 noiembrie 2016
24 noiembrie 2016

La Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București se desfășoară zilele acestea European Architectural Medals for the Best Diploma Projects (EAM BDP) un concurs internațional de anvergură, menit să desemneze cel mai bun proiect de diplomă în arhitectură din Europa.

În competiția organizată de Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu (UAUIM), Asociația Europeană pentru Educație de Arhitectură (EAAE) și Consiliul Arhitecților din Europa (ACE) au fost înregistrate 118 proiecte provenind din 23 de țări.

30 de proiecte au fost selectate în lista scurtă, penultimul pas înaintea desemnării marelui câștigător.

Juriul este alcătuit din Arh. Luciano Lazzari - președinte ACE și președintele juriului, reprezentant ACE, Prof. Dr. Arh. Karl Otto Ellefsen - președintele EAAE, reprezentant EAAE, Prof. Dr. Arh Marian Moiceanu – Rector UAIUM și doi reprezentanți ai profesiei de arhitect: Arh. Saša Randic de la Randić and Associates și Arh. Bryan Avery de la Avery Associates Architects.

Evaluarea proiectelor finaliste are loc la UAUIM, în zilele de 26 si 27 noiembrie 2016.

Câștigătorul va fi anunțat în data de 28 noiembrie la ora 12.00, în sala de expoziții a UAUIM, în cadrul unei conferințe de presă urmată de o sesiune de întrebări și raspunsuri cu membrii juriului.

În afară de marele trofeu – Medalia europeană de arhitectură pentru cel mai bun proiect de diplomă, vor fi acordate trei premii tematice:

  • Premiul ACE pentru impact societal;
  • Premiul EAAE pentru demers problematizant;
  • Premiul UAUIM pentru calitate artistică.

Totalitatea lucrărilor însrise în concurs pot fi vizualizate la adresa https://eam.uauim.ro.

Proiectele finaliste, 30 de lucrări de diplomă, sunt expuse în perioada 25 noiembrie 2016 – 15 decembrie 2016, în sala de expoziții de la parterul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Expoziția va călători apoi în universitățile de arhitectură europene participante la concurs.

Mai multe informații: https://eam.uauim.ro