Actualizat: 27 noiembrie 2017

DANUrB

27 noiembrie 2017

Invitație

Echipa UAUIM a proiectului DANUrB, parte a programului INTERREG-Dunarea, vă invită marți 28 noiembrie 2017 de la ora 15.00 în Sala de Consiliu a UAUIM să participați la prezentările proiectelor realizate în cadrul workshopului “The Different Danube”, urmate de o dezbatere pe tema patrimoniului cultural și spațial al orașului Giurgiu.

Vă așteptăm cu drag!

27 noiembrie 2017

DANUrB Workshop în Golubac

Golubac, Serbia, 15-17 octombrie 2017: a treia întâlnire din cadrul proiectului DANUrB: în căutarea unei identități culturale a Dunării, prin turism și educație

8 septembrie 2017

Workshop studențesc: “Place Networks: Experience the Town on Foot”, Golubac, Serbia, 15-17 octombrie 2017

Studenții Facultăților de Urbanism și Arhitectură - licență sau master, precum și studenții doctoranzi sunt invitați să participe la workshopul privind descoperirea a noi modalități de organizare a spațiilor pietonale urbane, organizat de Facultatea de Arhitectură a Universității din Belgrad, în cadrul proiectului DANUrB - ”Danube Urban Brand: a regional network building through tourism and education to strengthen the Danube cultural identity and solidarity”.

DANUrB este parte a programului European INTERREG-Danube Transnational Programme (http://www.interreg-danube.eu/). UAUIM este partener institutional in cadrul acestui proiect.

Worksopul se va desfașura la Golubac, Serbia, în perioada 15-17 octombrie 2017.

Transportul și cazarea sunt asigurate de UAUIM.
Nu se solicită taxă de participare.

ÎNSCRIEREA SE FACE LA URMĂTORUL LINK PÂNĂ LA DATA DE 24 SEPTEMBRIE 2017: https://goo.gl/forms/jNSsT8yAzzXXhLvz1

Mesajul va avea atașate: copie după buletin, CI sau pașaport, scurt C.V. în engleză. Este obligatorie cunoașterea limbii engleze

Actualizare: Golubac selectie si rezerve UAUIM.pdf

12 iulie 2017

DANUrB: în căutarea unei identități culturale a Dunării, prin turism și educație

A doua întâlnire din cadrul proiectului DANUrB: în căutarea unei identități culturale a Dunării, prin turism și educație

În perioada 28-30 iunie 2017 UAUIM a participat la a doua întâlnire în cadrul proiectului DANUrB - a regional network building through tourism and education to strengthen the Danube cultural identity and solidarity.

Întâlnirea s-a desfășurat în forma unei suite de activități deopotrivă informative și lucrative, atât în Budapesta, la sediul liderului de proiect (Budapest University of Economics - Facultatea de Arhitectură), cât și în orașele „gemene” de pe Dunăre Esztergom (în Ungaria) și Sturovo (în Slovacia).

Echipa delegată a UAUIM a fost reprezentată de conf.dr.arh. Angelica Stan- Project Manager, conf.dr.arh.Claudiu Runceanu - Reprezentant legal în Steering Committee Group și coordonator al activității în Facultatea de Urbanism și lect.dr.arh. Mihaela Hărmănescu - Manager de comunicare. Echipa lărgită a proiectului cuprinde coordonatorii pachetelor de activități (conf.dr.arh. Mihaela Negulescu, conf.dr.arh. Cerasella Crăciun, conf.dr.arh. Cristina Enache, conf.dr.arh. Gabriel Pascariu), cadre didactice responsabile în activitatea cu studenții (asist.dr.urb. Andreea Acasandre , asist.dr.urb. Ana Opriș, asist.dr.arh. Maria Bostenaru , asist.dr.urb. Adrian Cioangher), experți în GIS, precum și studenti doctoranzi ai Școlii doctorale de urbanism a UAUIM, interesați de acest subiect (urb. Andreea Simion, urb. Laura Tucan etc).

Prima zi a evenimentului a fost dedicată întâlnirii de lucru a partenerilor de proiect DANUrB, parte din consorțiul celor 19 entități componente - universități, institute de cercetare, ONG-uri, agenții de turism și municipalități situate în zona Dunării. Discuțiile s-au focalizat pe pachetele de activități legate de cercetarea din cadrul proiectului, strategia de dezvoltare culturală a brandului Dunării și evoluția constituirii platformei digitale DANurB, creată pe suport GIS, principalul element de conectare a tuturor factorilor interesați și a publicului larg, în scopul valorizării cât mai complexe a patrimoniului cultural al Dunării. O secțiune importantă a discuțiilor s-a orientat către metodologia de colectare a datelor, pe identificarea criteriilor de selecție a elementelor de patrimoniu care vor fi evidențiate în platforma web a DANUrB, pe necesitatea unei mai ample implicări a actorilor locali în aceste acțiuni.

În cea de-a doua zi a întâlnirii a avut loc Festivalul “Danube Day”, desfășurat în cele două orașe situate de o parte și de alta a Dunării - Esztergom și Sturovo. Evenimentul a fost organizat de cele două municipalități locale care au pus în comun interesul de a îmbunătăți valorificarea culturală și turistică a patrimoniului creat de aceasta. De asemenea, acest eveniment a găzduit lucrările studenților la arhitectură din STU și BME, prezentate în sala de cinema a orașului Sturovo și expuse publicului pe podul dintre Esztergom și Sturovo. O seară de prezentări Pecha-Kucka a încheiat ziua, punctând asupra scopului principal al evenimentului, acela de a evidenția posibilitățile de utilizare culturală ale patrimoniului neglijat al Dunării.

A treia zi, participanții au fost concentrați pe chestiuni legate de managementul proiectului, de modul în care trebuiesc respectate rigorile procesului de raportare și a procedurilor specifice, precum și pe necesitatea găsirii unui înlocuitor din România al partenerului care a renunțat la proiect (URBAN-INCERC). Întâlnirea a fost una productivă, făcând mai clare obiectivele și modul de evoluție al proiectului, sarcinile viitoare care revin fiecărui partener și finalitățile acțiunilor ce vor urma în etapa a doua a proiectului.

Proiectul DANUrB este parte a programului European INTERREG-Danube Transnational Programme (www.interreg-danube.eu/) și, la invitația liderului de proiect - Budapest University of Technology and Economics, UAUIM a devenit partener instituțional alături de un consorțiu format din 19 membri din toată regiunea Dunării (între care: Slovak University of Technology in Bratislava, Vienna University of Technology, The Vienna Institute for Urban Sustainability, Sofia Heritage Interpretation Center, Romanian National Institute for Research and Development in Tourism, National Tourism Cluster “Bulgarian Guide”, The National Institute for Research and Development in Construction, Urban Planning and Sustainable Spatial Development URBAN-INCERC, Hungarian Contemporary Architecture Centre, University for Continuing Education - Danube University Krems, University of Belgrade, University of Novi Sad) precum și 20 de municipalități de orașe aferente Dunării.

Programul INTERREG este unul de mare prestigiu – atât științific, cât și academic și cultural, cu amplă deschidere și susținere la nivel European.

Proiectul este finanțat prin contribuția (85%) a Fondului European de Dezvoltare Regională (EDRF).

Pentru mai multe informații despre proiectul DANUrB, vă rugam să vizitați site-ul proiectului: www.interreg-danube.eu/danurb

13 februarie 2017

Conferința de demarare a proiectului DANUrB (Danube Urban Brand) – 15-17 februarie 2017, Budapesta

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” a devenit partener instituțional într-un amplu proiect regional de cercetare - DANUrB - “Danube Urban Brand: a regional network building through tourism and education to strengthen the Danube cultural identity and solidarity” coordonat de Budapest University of Technology and Economics (BME), alături de un consorțiu format din 21 universități, institute de cercetare și organizații non-guvernamentale și societăți de turism din toată regiunea Dunării (între care: Slovak University of Technology în Bratislava, Vienna University of Technology, The Vienna Institute for Urban Sustainability, Sofia Heritage Interpretation Center, Romanian Național Institute for Research and Development în Tourism, Național Tourism Cluster "Bulgarian Guide", The Național Institute for Research and Development în Construction, Urban Planning and Sustainable Spațial Development URBAN-INCERC, Hungarian Contemporary Architecture Centre, University for Continuing Education - Danube University Krems, University of Belgrade, University of Novi Sad) precum și 18 municipalități locale și regionale aferente Dunării.

Proiectul este co-finanțat din fonduri UE (ERDF și IPAII):
www.interreg-danube.eu/news-and-events/project-news/181

În perioada 15-17 februarie 2017 U.A.U.I.M. va fi reprezentată la Conferința de demarare a proiectului care va avea loc la Budapesta, reunind peste 150 de reprezentanți din 7 țări riverane Dunării.

Reprezentant U.A.U.I.M. în cadrul conferinței: conf.dr.arh. Angelica Stan (angelica.stan@gmail.com)