Conferință Rosa Cervera: „Arhitectură și gândire ecologică”

22 martie 2022, ora 15:30, online

22 martie 2022

Conferinta Rosa Cervera.pdf

Departamentul Bazele Proiectării de Arhitectură vă invită la conferința Arhitectură și gândire ecologică prof.dr.arh. Maria Rosa CERVERA Autoare a Turnului Bionic – Bionic Tower, concept laureat cu Golden Global Award din partea Architecture + Design & Spectrum Foundation Singapore, 2007

Conferința prezintă conceptul inovator de „biostructură în arhitectură”, bazat pe înțelegerea integrată a principiilor de flexibilitate, adaptabilitate și eficiență, predominante în toate speciile naturale, experimentând structuri complexe inspirate de structuri biologice.

Director al Școlii de Master Universitar pentru Proiectare Avansată de Arhitectură și Urbanism – MUPAAC, Maria Rosa Cervera este profesor la Universitatea din Alcalá de Henares, Departamentul de Compoziție în Arhitectură, fost decan al Facultății de Arhitectură din cadrul UAH.

Autoare a o serie de cărți despre arhitectură, bionică, biomimetică și biotehnologii: “Bionics, Biomimicry, and Architecture. Learning from Nature” (2019), “Espacio y Tiempo en Composición Arquitectónica” (2018), “Recycling Mumbai. Re-envisioning the slum” (2012), “Arquitectura y Biónica” (2011), “Madrid, Ciudad Reciclada” (2011), “El Hierro en la arquitectura madrileña del siglo XIX” (2006).

Proiectele sale înconjoară lumea: de la New York Stock Exchanges Building din New York, la Rajarhat Intercontinental Twin Towers Complex în Kolkata – India, Wetland Hotel Villa and Museum în Haghzou - China, Saadiyat Island Residential Complex în Abu-Dhabi, Russian Federation Saving Bank Headquarters în Voronezh - Federația Rusă, Amenajare faleză Salzach, Salzburg – Austria, Centrul de Sănătate și Îngrijire Santa Isabel, Clubul de Tenis Juan Couder în Madrid, Ansamblul Ambasadei Republicii Populare Chineze în Madrid.

Din 2009, prof. Rosa Cervera este o prezență fidelă în cadrul UAUIM, ca profesor invitat al atelierelor alternative și în comisiile de diplomă, ca membru în juriul Bienalei Naționale de Arhitectură din 2012, sau în calitate de keynote speaker al Conferințelor INNOMINCU - 2021 și RoCAD – Romanian Convention of Architecture and Design - 2014, fiind onorată cu medalia Bene Merenti a UAUIM.

Coordonator eveniment: conf.dr.arh. Bogdan Andrei FEZI
Organizator eveniment: lect.dr.arh. Tana Nicoleta LASCU