Conferință Guy Lafranchi

Online, 11 aprilie 2022 ora 14:30

28 martie 2022

Organizator: conf.dr.arh. Oana Diaconescu, Facultatea de Arhitectură de Interior

Guy Lafranchi

Guy Lafranchi s-a născut în 1966 la Berna. A studiat la ETH Zurich, unde a obținut diploma de Arhitect, în 1994. Din 1995 a înființat Atelier Guy Lafranchi Bern și tot în același an începe colaborarea cu Lebbeus Woods (1940–2012). Din 2006 este Director al RIEA.ch, Berna (Institutul de Cercetare pentru Arhitectura Experimentală) și devine profesor de arhitectură la University of Applied Sciences Bern, specializat în procese de proiectare și inovare.

Glad Ltd. (Guy Lafranchi Applied Design), deschis în 2010, este un birou de arhitectură și design activ la nivel internațional cu sediul în Berna, Elveția, o platformă de consultanță în proiectare pentru procese de planificare și arhitectură, precum și pentru comunicarea de proiectare. www.gladcloud.ch reprezintă o rețea de colaborare formată din 12 companii care acoperă diferite discipline (arhitectură, arhitectură de interior, design de mobilier, design interactiv, fabricație digitală, branding și design experiențial.

Pe lângă numeroasele publicații în reviste și periodice, Guy Lafranchi și-a prezentat lucrările la nivel internațional sub formă de expoziții, prelegeri și ateliere. Printre altele la: Bartlett School of Architecture Londra, Netherlands Architecture Institute NAI Rotterdam, Aedes Gallery Berlin, Milano Furniture Fair, Eindhoven University of Technology, Technical University Berlin, School of Architecture Lund Suedia, University of Alicante, Kunsthalle Malmö Suedia, University Malmö, University of Oslo, Politecnico Torino, City University Hong Kong, Penn State University SUA, Cooper Union NY.