Conferința „Demolări 1980” - o întâlnire cu prof. dr. arh. Ioan Lucăcel

23 octombrie 2019

Vă invităm joi, 24 octombrie 2019, la ora 17:00 în Sala Frescelor a UAUIM, pentru a discuta, împreună cu prof. dr. arh. Ioan Lucăcel despre pierderile de patrimoniu arhitectural ce au avut loc în București, în perioada comunistă, în vederea sistematizării Centrului Civic și pentru a prezenta într-o mică expoziție o selecție de fotografii din arhiva personală a dl-ui. profesor, realizate în acele vremuri tulburi.

De asemenea, începând cu ora 15:30 va avea loc un tur ghidat, cu ajutorul prietenilor noștri de la grupul de inițiativă Cartierul Uranus, în Cartierul Uranus-Izvor, cu punctul de plecare din curtea bisericii Mihai Vodă din str. Sapienței nr. 4, în care pe baza fotografiilor dl-ui. profesor Ioan Lucăcel, vom încerca să vedem schimbările ce au avut loc.

Evenimentul se încadrează în cadrul proiectului cultural Recrearea în realitate virtuală a Muzeului Simu și rememorarea altor victime ale demolărilor realizate în București în perioada comunistă, finanțat din Fondul Timbrul Arhitecturii, și realizat de Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, prin Centrul Expozițional Documentar, în parteneriat cu Filiala București a Ordinului Arhitecților din România.

Vă așteptăm cu drag!