UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact
Conferință Alberto Veiga
21 octombrie 2015

Sesiune plenară RIFF adresată studenților la Sala Frescelor a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”

Conferință Alberto Veiga

Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, asociația culturală PRO EVENT și organizatorii Conferinței internaționale de arhitectură RIFF continuă tradiția întâlnirilor motivaționale “SHARE – meet the architect”.

Invitatul special al întâlnirii din data de 26 octombrie, ora 11 de la Sala Frescelor este arhitectul spaniol Alberto Veiga, Co-Founder of Barozzi Veiga Studio, câștigătorul premiului Mies van der Rohe Award 2015.

Proiectul filarmonicii din Szczecin s-a impus, în etapa finală, în fața proiectului muzeului din Danemarca, Danish Maritim Museum, realizat de star architect Bjarke Ingels, și în fața altor trei candidaturi din Germania, Italia, Maria Britanie. Printre laureații edițiilor precedente se numără star arhitecții Norman Foster, Zaha Hadid, Rafael Moneo,  Peter Zumthor și Nicholas Grimshaw.

Juriul a explicat opțiunea pentru Filarmonica din Szczecin afirmând că propune "o strategie convingătoare prin formă și spațiu pentru un oraș care face eforturi să-și construiască un viitor mai bun într-o economie aflată în schimbare". Clădirea creează o legătură între trecutul cultural și noua arhitectură a orașului, preia din expresivitatea fațadelor istorice ale orașului și din expresivitatea peisajului înconjurător, fiind construită pe locul „Konzerthaus”, edificiu demolat în timpul celui de-al doilea război mondial. Fațada este realizată în totalitate din sticlă, schimbându-și aspectul în funcție de iluminatul din interior.

„Mă bucur că pot împărtăși aspecte ale celor mai noi proiecte ale biroului nostru, mai ales ale proiectului premiat recent, Filarmonica din Szczecin. Contactul cu lumea academică, activitatea didactică și prelegerile reprezintă pentru noi calea pentru cercetarea de calitate și ne permite să ne filtrăm ideile apărute în procesul creației diferitelor proiecte”, a declarat Alberto Veiga, partener al biroului Barozzi Veiga.

Expoziție

Luni, 26 octombrie, de la ora 10.30 va avea loc și vernisajul expoziției de arhitectură contemporană „Fondurile europene - nou spațiu pentru cultură” organizată de Institutului Polonez in foyerul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Bucuresti.

Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/