The VR Scene - concurs interdisciplinar cu jurizarea proiectelor în realitatea virtuală

Înscriere: 3 dec 2021 - 21 ian 2022; predare: etapa I: 22 feb 2022, etapa II: 16 iul 2022

Publicat 22 decembrie 2021, actualizat 14 ianuarie 2022

https://www.asm.uauim.ro/thevrscene

Tema

The VR Scene - concurs interdisciplinar cu jurizarea proiectelor în realitatea virtuală, interconectat cu un curs de Vizualizări interactive

Ani de studiu

Concursul este deschis tuturor studenților UAUIM indiferent de an sau ciclul de studiu ( licența+master, master, doctorat)

Este încurajată participarea în echipe interdisciplinare minimum un student de la Facultatea de Arhitectură (an 4) și minimum un student de la Facultatea de Arhitectură de Interior (arhitectură de interior, design de produs, mobilier) sau de la Facultatea de Urbanism (peisagistică, urbanism).

Înscrierea este individuală, echipele se fac ulterior încheierii perioadei de înscriere, fapt care permite studenților interesați să participe fără a fi constrânși de formarea unei echipa înainte de înscriere. Dorim să oferim acces cât mai multor studenți și să oferim posibilitatea de a crea noi legături profesionale.

Problematică

Concursul introduce participanții într-o lume imaginară, nu doar prin metoda de proiectare și prezentare a proiectelor, dar și prin temă. Aceștia sunt plasați într-o situație posibilă din viitor când un beneficiar oferă un pretext, iar tema trebuie întocmită în cadrul echipei de proiectare.

Situl este singurul element ancorat în real din această ecuație și este localizat în zona C.A.Rosetti, București.

Structură

Concursul este structurat în 2 faze.

Faza 1: Analiza - În urma căreia echipele se familiarizeaza cu situl și stabilesc programul de arhitectură.

Faza 2: Propunerea - Predată sub forma unei construcții existe într-o lume virtuală, care folosește un context real și materiale de la furnizori din țară.

In semestrul 2, studenții vor urma un curs de vizualizări interactive, disciplină la alegere, an 4, Arhitectură, SFA-134 Vizualizări interactive, în atelierul Mac Popescu din cadrul UAUIM, care îi va ajuta nu doar să se familiarizeze cu un program, dar și să încerce o nouă metodă de proiectare, echipele au posibilitatea să testeze și să optimizeze modelul.

Predarea fazei 1 condiționează intrarea în faza 2 la cursul de vizualizări interactive.

Premii și clasament

În urma jurizării se vor acorda următoarele premii:

Valoarea premiilor va fi afișată la începutul lunii februarie, înainte de predarea fazei 1.

Componența juriului

Înscrierea în concurs

Înscrierea în concurs este deschisă în perioada 03 dec 2021 - 21 ian 2022, iar ulterior se formeaza echipele. Predarea fazei 1 se va face online până la data de 16.02.2022, ora 23:59, iar predarea fazei 2 pana la data 16.07.2022. Detaliile legate de predare vor fi disponibile pentru studenții înscriși.

Mai multe detalii despre concurs

https://www.asm.uauim.ro/thevrscene