Concurs studențesc de idei

Concurs studențesc de idei în cadrul școlii de vară IMUAU Summer School. Schönberg 2023. Termen predare: 11 mai 2023

3 aprilie 2023

Pentru toți studenții UAUIM (București și Sibiu) interesați de patrimoniul rural, pentru toți cei atașați de gospodăria Casa Verde de la Dealu Frumos, dar și pentru cei care încă nu i-au descoperit farmecul, ne bucurăm să lansăm concursul de idei pentru REMODELAREA-AMENAJAREA-FUNCȚIONALIZAREA BUCĂTĂRIEI GOSPODĂRIEI.

Documentația și detaliile despre concurs se găsesc la adresa: https://drive.google.com/drive/folders/1AdeaUeBOPW1ftgyFEFa4xA9iemcf6IJ3?usp=sharing

Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 11 mai 2023 ora 23,59

Concursul de idei îi invită pe studenții arhitecți să propună un proiect de remodelare și funcționalizare pentru bucătăria Casei Verzi din Dealu Frumos, casă care găzduiește an de an școala de vară IMUAU Summer School Schönberg.

Scopul concursului este selectarea unui proiect care să fie implementat și construit în cadrul școlii de vară de anul acesta.

Casa Verde este o gospodărie cu morfologie tipică satelor din sudul Transilvaniei, parte a unui peisaj cultural rural afectat de schimbare și abandon, ale cărei caracteristici arhitecturale se impun a fi păstrate și valorificate. Prin intervențiile de restaurare desfășurate în cadrul școlilor de vară și prin șantierul-scoală, Casa Verde trebuie să devină un model de bune practici atât pentru specialiști cât și pentru localnici.

Așadar, studenții arhitecți sunt invitați să propună și să dezvolte un proiect care sa remodeleze zona bucătăriei gospodăriei și să contribuie la completarea expresiei arhitecturale a ansamblului.

Astfel, va fi identificată soluția de intervenție asupra acoperișului bucătăriei de vară din cadrul Gospodăriei Casa Verde, Dealu Frumos, jud. Sibiu ce va fi unul dintre obiectivele pe care se vor realiza aplicații practice de dulgherie în cadrul celei de-a treia ediție a Școlii de vară IMUAU Summer School. Schönberg 2023, ce se va desfășura la Dealu Frumos între 16-30 iulie 2023, cu implicarea echipei câștigătoare.

Concursul se va desfășura în perioada 31 martie – 11 mai 2023:

3 aprilie 2023 lansare concurs – data publicării temei pe site-ul concursului
19 aprilie 2023 termen limită trimitere întrebări
24 aprilie 2023 termen limită publicare răspunsuri întrebări
11 mai 2023 termen limită înscriere și predare concurs
12 mai-17mai 2023 jurizare proiecte predate
18 mai 2023 publicare rezultate jurizare
22-24 mai 2023 consultarea juriului/organizatorilor cu echipa câștigătoare în vederea detalierii proiectului
24 mai-30 iunie 2023 detaliere proiect câștigător în vederea execuției – faza PTh- DE

Participanții la concurs pot fi studenți la oricare dintre specialitățile facultăților din cadrul UAUIM București și Sibiu, din orice an de studiu. Predarea concursului poate fi valorificata drept activitate extracuriculară cu obținerea creditului aferent. Se încurajează participarea studenților de la toate specializările UAUIM și formarea de echipe mixte. (Se recomandă echipe de maxim 3 persoane.)

Formatul de predare - a se vedea regulamentul

Condițiile de predare – a se vedea regulamentul

Mult succes!

Școala de vară IMUAU Summer School. Schönberg 2023 este organizată de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” prin Centrul Expozițional Documentar (Muzeul Școlii de Arhitectură), prin Secția „Conservare și Restaurare de Arhitectură” a Facultății de Arhitectură - Sibiu și prin Centrul de Studii de Arhitectură Vernaculară de la Dealu Frumos, în parteneriat cu Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, susținute de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură și de Fundația Prințul de Wales.