Haideti impreuna pana la Madrid in 2012 !

14 ianuarie 2011
Afis

Download:

Echipa noastra, Team Bucharest 2012 a depășit etapa de selectie, calificându-se pentru ultima faza a competiției internaționale Solar Decathlon Europe 2012 de la Madrid.

Atasat puteti gasi o copie a comunicatului de presă eliberat de organizația Solar Decathlon Europe, care confirmă participarea noastră în competiție, precum și o copie a afișului lansat în vederea completarii echipei.

Site-ul competitiei: http://en.sdeurope.org/
Lista universitatilor calificate pentru editia SDE 2012: http://en.sdeurope.org/?page_id=779

Team Bucharest 2012 :

Cele trei universitati se vor asocia in vederea proiectului, in beneficiul studentilor participanti, ale caror studii si realizari vor fi recunoscute si integrate in curricula de invatamant.

Cine suntem?

Echipa care a reusit calificarea pentru Madrid:

Cu participarea studenților și masteranzilor de pe grupul: sd_ro@yahoogroups.com

Cu suținerea cadrelor didactice:

Solar Decathlon Europe este un concurs internațional dedicat universităților din întreaga lume pentru a concepe și construi o casă care să utilizeze exclusiv energia solară și care va fi echipată cu tehnologii de maximă eficiență energetică.

Etapa finală a concursului se va desfășura în primavara anului 2012 și va presupune asamblarea și expunerea caselor proiectate de universitățile participante în “Satul Solar”, o locație special amenajată în Madrid, Spania. Casele intrate în această fază a competiției vor fi deschise publicului larg, fiind supuse în același timp celor 10 criterii de departajare, care dau și numele competiției – Decatlonul.

Solar Decathlon a fost inițiat de către Departamentul de Energie al Statelor Unite ale Americii, în anul 2002. În Europa, acest concurs este organizat de către Guvernul Spaniei și Universitatea Tehnică din Madrid, cu sprijinul Departamentului de Energie al SUA.

Participanții sunt exclusiv universități, colegii si alte instituții de învățământ postliceal acreditate. Echipele de studenti se vor întrece în a proiecta, construi și exploata în mod eficient o casă alimentată exclusiv cu energie solară.