Problem solving SARS-Cov-2 – Concurs de design pentru studenții UAUIM

19 ianuarie 2021

Prin preocupările sale academice legate de implicarea în viața socială, UAUIM dorește să găsească soluții unor probleme contemporane, cum ar fi pandemia SARS-Cov-2. Credem că studenții UAUIM au capacitatea critică de a identifica probleme generate de această situație de criză și, totodată, credem că au capacitatea creativă de a imagina soluții de design pentru rezolvarea lor. În acest sens, le propunem studenților de la toate facultățile un concurs de problem solving SARS-Cov-2.

Proiectul poate fi cu autor unic sau colectiv de autori (denumit ulterior „autor”).

Autorul trebuie să identifice singur problema existentă. (Noi propunem spre analiză următoarele domenii: medical, cu echipamente de tratament, de transport al pacienților sau de spitalizare; educațional; HoReCa; transport public; igienizare și dezinfectare în spațiul domestic; igienizare și dezinfectare în spațiile comerciale etc.).

După o inventariere și comparație a produselor existente deja pe piață, care răspund problemei găsite, și care vor deveni punctul de plecare al proiectului, autorul va propune propria soluție, originală și inovativă față de cele existente.

Se vor preda trei planșe format A2, care vor conține:

De asemenea, planșele vor fi însoțite de un document text (.doc) de cca 1000 semne, inclusiv spații și semne de punctuație (aprox. jumătate de coală A4), scris cu calibri de 11pct și cu diacritice, în care se va descrie și argumenta soluția propusă.

Cel mai bun proiect va fi recompensat prin publicarea în revistele de specialitate Arhitectura (1906) și/ sau Igloo.

Juriul va fi format din:

Predarea proiectelor se face până pe 21 februarie 2021, inclusiv, trimițând un email pe adresa Livia_Rus@yahoo.com, cu documentele menționate anterior. (Pentru fișiere ce depășesc 25Mb, veți primi un link pentru upload.) Eventualele întrebări se pot trimite pe aceeași adresă.

Proiectul câștigător va fi anunțat prin email pe 28 februarie 2021.

Vă dorim spor la lucru!