Concurs de idei „Imersiune” în peisajul Cozla

Transformarea Grădinii Zoologice din Piatra Neamț în Grădină publică emblematică

Publicat 28 iunie 2021, actualizat 23 septembrie 2021
23 septembrie 2021

Studenții participanți la Concursul de idei „Imersiune” în peisajul Cozla ai căror proiecte au fost declarate câștigătoare, alături de 3 cadre didactice ale Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, au fost prezenți, în data de 17.09.2021, la Primăria Piatra Neamț, în cadrul festivității de premiere.Echipele câștigătoare au fost răsplătite cu premii în valoare totală de 6.000 de lei.

Timp de două zile delegația a participat la un workshop care s-a desfășurat la Rubik Hub. Creativitatea și cunoștințele studenților au fost susținute de reprezentanți ai municipalității, de arhitecți din Piatra Neamț și de cadrele didactice din UAUIM. Împreună au sintetizat ideile cele mai bune, în baza proiectului câștigător, urmând să fie realizat proiectului tehnic prin care Grădina Zoologică va fi transformată în Grădina publică emblematică a municipiului Piatra-Neamț.

Galeria de proiecte câștigătoare în cadrul concursului:

Premiul I – Proiectul nr. 23: Un proiect care îmbină trei concepte: școală în aer liber, grădină botanică și parc. Propunerea cuprinde și un amfiteatru, un traseu multisenzorial pentru persoanele cu dizabilități, un loc de joacă și un monument al ursului în vechea grotă.

Premiul II – Proiectul nr. 59: Un proiect care propune un spațiu de creație și relaxare, locuri de joacă, ateliere de creație și meșteșugărire, un amfiteatru de vară cu scenă și zone de picnic.

Premiul III – Proiectul nr. 87: Concept dublu: zonă dinamică (cu locuri de joacă, ateliere meșteșugărești etc.) și zonă de relaxare cu amfiteatru, plus zone de picnic.

Rezultatele workshop-ului desfășurat la Piatra-Neamț:

9 august 2021

Comunicat rezultate concurs.pdf

28 iunie 2021

Tema

Transformarea Grădinii Zoologice din Piatra Neamț în Grădină publică emblematică

Ani de studiu

Concursul este deschis studenților UAUIM: peisagistică, urbanism, arhitectură, arhitectură de interior și design. Concurenții pot participa în echipe de 2 sau maxim 3 persoane.

Se încurajează participarea in echipe multidisciplinare: minimum un student de la Facultatea de Urbanism (peisagistică, urbanism) minimum un student de la Facultatea de Arhitectură de Interior (arhitectură de interior, design de produs, mobilier).

Problematică

Se propune imaginarea unui concept de remodelare și refuncționalizare a actualei Grădini Zoologice din Piatra Neamț și transformarea acestui spațiu într-un loc al comunității, (grădina publică) reprezentativ din punct de vedere funcțional - atât spațiu peisagistic eficient organizat, dar și ca landmark/poartă de acces către muntele Cozla și către traseele turistice pe care acesta le oferă.

Premii și clasament

În urma jurizării se vor acorda următoarele premii:

Proiectele câștigătoare sunt invitate să participe la workshop-ul care se va de desfășura ulterior concursului, în orașul Piatra Neamț.

Componența juriului

Perioada de lucru

Înscrierea la concursul de idei se va desfasura în perioada 28 iun 2021 - 26 iul 2021. Predarea proiectelor se va face online până la data de 02.08.2021, ora 23:59, la adresa: concurs.piatraneamt@gmail.com.

Anunțarea rezultatelor va avea loc în data 9 aug 2021.

Formatul *jpg se va trimite pe adresa de mail. Daca fisierul depasteste 25 MO, se va arhiva si se va trimite un link wetransfer la adresa mentionata. Intrebari de clarificare pot fi adresate pe acelasi mail. Tema se descarcă mai de mai jos.

Înscrierea în concurs

https://forms.gle/JprdgP65PAqjSdLc7

Documente