Call proiect pentru studenți „Cule în lumină”

Publicat 26 noiembrie 2019, actualizat 12 decembrie 2019

Proiect desfășurat de UAUIM, în parteneriat cu CEZ România.

Proiectul își propune ca printr-o serie de soluții de proiectare să revitalizeze 3 cule (respectiv case cu elemente fortificate): Cioabă Chintescu, I.C. Davani, Eftimie Nicolaescu, obiective importante ale patrimoniului din România.

Perioada desfășurare ianuarie-iulie 2020.

Loc desfășurare: UAUIM, vizite pe sit în zona Olteniei.

Număr participanți: maxim 45, de la Facultatea de Arhitectură (anul IV) și Facultatea de Arhitectură de Interior (anii III și IV) ale UAUIM.

Obiectiv: 3 cule sau case cu elemente fortificate din zona Olteniei, monumente istorice.

Cadre didactice îndrumătoare: prof. dr.arh. Marius Marcu Lapadat, conf. dr.arh. Horia Moldovan, conf. dr.arh. Oana Diaconescu, lect.dr.arh. Daniel Nicolae Armenciu.

Ședințele de atelier se vor desfășura săptămânal, în sediul UAUIM.

Proiectul va cuprinde următoarele faze:

  1. Analiza obiectivelor (vizite pe sit, analize istorice, relevee, documentare fotografică), în vederea realizării unei expoziții itinerante.
  2. Prezentarea unor soluții de intervenție în cadrul unui concurs de proiectare de arhitectură. În urma jurizării acestuia toți studenții participanți vor primi premii în valoare totală de 4.200 Euro.

Inscrierea se face pe baza unui portofoliu și a unei scrisori de intenție trimise până la data de 05 ianuarie 2020, la adresa de e-mail oanadiaconescu.uauim@gmail.com.