PREMIUL I la Concursul international ART URBAIN cu tema „Valorizarea spatiilor uitate” a fost castigat de echipa romaneasca, formata din studentii Bianca GIOADA, Elena MARCU, Andrei STEFANESCU si indrumata de Marius VELICU. Ii felicitam! Premierea si prezentarea proiectelor va avea loc in cadrul unei conferinte publice pe 26 mai, la Paris, Grande Arche de la Défense.

La concurs au participat 20 de tari si peste 200 de echipe de studenti si indrumatori. Au mai fost acordate 6 mentiuni, echipelor provenind din Franta, Argentina, China, Polonia , Italia si Spania. Romania a participat in acest an pentru prima oara la acest concurs, dupa lansarea acestuia la Bucuresti in luna octombrie 2010, printr-o conferinta organizata de Asociatia pentru Tranzitie Urbana si Séminaire Robert Auzelle (asociatie franceza de utilitate publica) in cadrul CitiesMethodologies, cu implicarea studentilor si a cadrelor didactice din Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”.

Concursul este deschis tuturor cadrelor didactice și studenților înscriși la universități, școli de artă, de arhitectură, de inginerie, de peisaj, de urbanism si se adresează în mod particular studenților de la master.

Participanții se grupează în echipe pluridisciplinare de 3 sau 4 membri, care sunt compuse dintr-un cadru didactic și doi sau trei studenți, proveniți din cel puțin două discipline distincte.

Puteti vedea aici proiectele cistigatoare din concurs:
www.arturbain.fr/arturbain/concours/2011/2011.htm

Regulament concurs: Art-urbain-reglement-ro.pdf

Pentru orice alte informatii referitoare la concurs, va puteti adresa la - Celia Ghyka: ghyka_uauim@mail.com (reprezentant in Romania al concursului Art urbain)