Festivalul Internațional de Film Studențesc CineMAiubit

3 decembrie 2018

Cea de-a 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, manifestare devenită o tradiție a UNATC „I.L.Caragiale” și a României, va debuta pe 4 decembrie 2018, ora 19:00, Sala Atelier - UNATC.

Până pe data de 8 decembrie, publicul se va putea delecta cu scurtmetraje din întreaga lume. Țările participante în acest an sunt: România, Argentina, Belgia, Bulgaria, Columbia, Canada, China, Franța, Germania, India, Israel, Italia, Marea Britanie, Polonia, Rusia, Slovacia, Spania. Unele dintre cele mai prestigioase școli de cinema din lume au filme selectate în competițiile festivalului.

Cele trei secțiuni competitive ale festivalului sunt: ficțiune, documentar și animație/experimental.

Miza competiției internaționale este Premiul pentru cel mai bun film, alături de peste alte 20 de premii printre care menționăm: Premiul de regie „Cristian Nemescu”, Premiul special al juriului, Premiul Președintelui UCIN, Premiul Rectorului UNATC, Premiul de imagine, Premiul de montaj, Premiul de sunet „Andrei (Otto) Toncu” sau tradiționalul Premiu al criticii oferit de Asociația criticilor de film din UCIN.

Juriul internațional al festivalului reunește personalități din lumea cinematografică, atât din România, cât și din străinătate.

Detalii despre juriu și programul festivalului, în documentele anexate.