Call for papers Caietele Muzeului UAUIM: 130 de ani de arhitectură în România

Articole de maximum 10000 de cuvinte trimise până pe 30 noiembrie 2021

14 octombrie 2021

Caietele Muzeului UAUIM este o publicație a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” realizată de Centrul Expozițional Documentar cu ISSN 2559–3935 prin Editura Universitară „Ion Mincu”, cotată categoria A CNCS din domeniul Științelor Umaniste - Arhitectură și Urbanism.

Stimați colegi,

Vă invităm să contribuiți la numărul 4/2020-2021 al Caietelor Muzeului UAUIM, ale cărui teme sunt:

Ne propunem o revistă dedicată memoriei Școlii de Arhitectură, a personalitățor care i-au marcat evoluția, precum și a rolului breslei arhitecților în viața culturală și socială.

Anul acesta s-au împlinit 130 de ani de la înființarea Societății Arhitecților Români, momentul de fundamentare al profesiei de arhitect și preambul al profesionalizării meseriei prin deschiderea cursurilor primei Școli de Arhitectură din România. Condusă de arhitectul Ion Socolescu, aceasta a funcționat pentru câțiva ani, începând cu 1892, ca școală privată sub auspiciile Societății Arhitecților Români, pentru ca mai apoi să fie oficializată ca învățământ de stat, stând la baza formelor ulterioare de învățământ.

Tema pentru partea I: 130 de ani de arhitectură în România

Articolele pot reprezenta:

Tema pentru partea a doua: Recrearea în realitate virtuală a Muzeului Simu și rememorarea altor victime ale demolărilor realizate în București în perioada comunistă

Articolele pot reprezenta:

Vă rugăm să adăugați câteva date despre autor.

Data limită a trimiterii articolelor: 30 noiembrie 2021
Dimensiunea maximă a articolului: 10,000 de cuvinte
Data apariției: decembrie 2021

Așteptăm contribuțiile scrise pe adresa centru.expozițional@uauim.ro.