Expoziția concurs BETA 2018

12 iunie 2018

Filiala Teritorială Timiș a Ordinului Arhitecților vă invită să participați la expoziția concurs BETA - unul dintre principalele evenimente cu deschidere euroregională (RO, HU, SRB) din cadrul bienalei timișorene de arhitectură BETA 2018.

Prin cele două componente - concursul și expoziția - acest eveniment susține și promovează arhitectura de calitate în toate formele și manifestările sale, fiind conceput ca o interfață de relaționare atât în cadrul profesiei, cât și între profesie și mediul sociocultural în care aceasta activează.

Concursul este deschis pentru toți cei care contribuie la generarea unei arhitecturi de calitate în euroregiune, dintre care: arhitecți, urbaniști, peisagiști, scenografi, light artists, absolvenți de arhitectură / arhitectură de interior / urbanism / arte vizuale / design, ingineri, IT-iști, administrații, ONG-uri, sociologi, psihologi, critici, teoreticieni, filosofi etc.

Participanții pot înscrie lucrări realizate în ultimii doi ani (proiecte finalizate / propuneri / proiecte care reinterpretează rolul arhitecturii, inclusiv eseuri pe tematica locuirii) în următoarele șase categorii competiționale 1.Spațiu construit, 2.Spațiu interior, 3.Spațiu public, 4.Lucrări de licență, 5.Inițiative / Experimente / Viziuni în arhitectură și 6.Text de arhitectură.

Pentru înscrierea în concurs, participanții vor avea în vedere următoarele două termene: 1 august (pentru categoriile 1-5) și 10 septembrie (pentru categoria 6). Concursul este deschis la nivelul României, Ungariei și Serbiei (pentru categoriile 4-6) și la nivelul euroregiunii DKMT (pentru categoriile 1-3).

Juriul este format din Catherine Slessor, Ethel Baraona Pohl și Tamar Shafrir - pentru categoria 6.Text de arhitectură și Attila Kim, Irina Cristea, Grozdana Šišović, Levente Szabó și Oana Stănescu pentru celelalte categorii.

Mai multe informații puteți găsi accesând website-ul http://competition.betacity.eu

Pentru condiții de eligibilitate vă invităm să consultați regulamentul concursului: http://competition.betacity.eu/ro/regulament/